Olvasó

2015.01.27. 13:35

Újévi fogadalom - fogadják szeretettel

Győzött a túlerő. Lebilincselő szöveget, szövegeket hallottam. Innen is, onnan is. Előre hátraarc! Harc. Jobbról-balról is.

Egyszóval: össze-vissza. Ma így beszélnek. Teljes a káosz. Ámde, hátrább az agarakkal! A káosz eleddig az én birodalmam volt. Ahol az ünnepi könyvhét örömére (ugyanis kinek mi járt - könyveket ajándékoztam) óriási rendre adtam a fejemet. Viszont, hogy mostanában az elemes rádiómban a Dankó Pista szól; csak fogom a fejemet. A hírek hallatán pedig befogom a fülemet. Zsong! Ütött az órátok mondom én és ráadásnak: gong! Lejárt idő. Lejárt lemez. Nem ez. Nem az. Ezek se! Azok sem.

Nemeszempé nemiszompé. Fogadalom. Amit most teszek, nagyban fájlalom. Ágyamtól az ablakig egyetlen slalom. Szobám immár kész szalon. Szalonspicces (és még szalonna-képes!) vagyok. Ezért hát megfogadom. Betartok. Nektek is barátaim. Elvtársaim.

Vagyis ti ott (én itt-am: tam-tam), a patkó szegleteiben nem érdekeltek. Az én népem az utca népe. Veszprémben én vagyok a réme. Újságom: ugyan már! - kinek is kéne. Már ott csak én olvasgatok, túladtam minden könyvemen. Egy maradt. Ágy mellé készítve. Címe: Zsák utca. (Becs szó!) Most pedig, jöhet a betanított szöveg fogadjátok szeretettel - ilyen rendszerben nem megyek el szavazni.

Úgy legyen! Rám keresztet vethetnek.

Hornák Zoltán Endre

Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!