Olvasó

2014.12.22. 15:40

Túrázó gimnazisták

November 8-án a Bródy Imre Gimnázium 7 -8- 9. osztályos tanulói túrázni indultak Kersner Ákos és dr. Paksi Zoltán tanár vezetésével.

A kirándulás célja az iskola népszerűsítése is volt, így néhány olyan diák is csatlakozott a gimnazistákhoz, aki a Bródyban tervezi folytatni tanulmányait. A csoport reggel 8 órakor indult Badacsonyba, ahol egy meglepően fárasztó túra várt a közel 50 fős társaságra. Kisebb emelkedők sora után jutottak el a Klastromkút nevű forrás közelében található Szent Imre pálos kolostor egykori helyéhez.

Az ajkai Bródy Imre Gimnázium 7 -8- 9. osztályos tanulói november elején túráztak Kersner Ákos és dr. Paksi Zoltán tanár vezetésével. A kirándulás célja az iskola népszerűsítése volt

A következő állomás a magaslati Kisfaludy kilátó volt. Itt néhány kilencedik osztályos tanuló alkalmasnak találta a pillanatot, hogy 18 méteres magasságban kipróbálják a fizikaórán tanultakat. Igen kevés sikerrel, de annál nagyobb kedvvel vágtak bele, hogy megcáfolják vagy éppen erősítsék mindazt, amit a szabadesésről tudnak persze ezt tanáraik nem kifejezetten díjazták. A diákok nagy örömére a Ranolder-kereszt tisztásáig újabb földrajzi kihívással nem kellett számolni. Az építmény tövében a csapat megismerkedett a kereszt legendájával, majd továbbhaladt a Rózsa-kő felé. Itt ismét egy hiedelemmel gazdagodtak. A túra végpontja a szigligeti vár volt, ahol történelem szakos tanáraiknak köszönhetően sok érdekességet megtudhattak a község nevezetességéről. Habár az erődítmény meghódítása még szélben is különleges szórakozást nyújtott, a 9. osztályos tanulók nagyszerűen feltalálták magukat a játszótéren is.

A hazafelé vezető úton is meglátszott, hogy mennyire élményekkel teli kiránduláson vehettek részt a társaság tagjai, hiszen a kezdeti hangzavar és nyüzsgés meglehetősen hamar alábbhagyott.

Bodnár Gréta, 9. G

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!