Olvasó

2015.03.31. 06:29

Tortával köszöntötték a kerek évfordulós születésnaposokat a Forrás Nőikarban

Ajka - Megújulás, letisztulás, új források minden tekintetben - új tagokkal bővülve alaposan próbára tette a mindezek ellenére igen lelkes, a 2014. évben újjászerveződött Forrás Nőikart.

Civil Tudósítónktól

Évértékelő rendezvényt tartottak a közelmúltban, ahol a meghívott vendégek is kíváncsian hallgatták, mi minden történt az elmúlt évben s milyen nagyszabású tervekkel vág neki az eljövendőnek a társulat.

A tagok házi készítésű finomságokkal lepték meg egymást a tavalyi évet értékelő rendezvényen. Fotó: Oravecz Edit

Repertoárjuk meglepően széles skálán mozog. Az este folyamán Szincsák-Lukáts Fruzsina karnagy méltatta a tagok áldozatos, sok energiát és időt igénybe vevő munkáját. Rövid együttműködésük alatt változatos és színvonalas repertoárra tettek szert, amelyben hallhatóak többszólamú világi és egyházi művek is, külföldi és magyar zeneszerzőktől egyaránt. Az elmúlt évben számos felkérésnek tettek eleget, amelyekre nagy szorgalommal készültek, beiktatva egy háromnapos kórustábort is. A kórus közreműködhetett az Ajka város alapításának 800. és várossá nyilvánításának 55. évfordulójára szervezett ünnepségen, a Csékúti Randevú című műsorban, majd csodaszép adventi fellépésekkel örvendeztették meg a közönséget itthon és külföldön egyaránt. Ezen koncertek alkalmával több szakmai dicséretet is kaptak, méltatva minőségbeli fejlődésüket. Idei terveik között számos felkérés teljesítése szerepel, már most körvonalazódik, ez az év sem pihenéssel fog telni. A Forrás Nőikar méltán érdemel elismerést, köszönetet a szép munkáért, szereti őket a közönség.

Ez az este is vidámsággal telt, s ahogy a próbák is bizonyítják, a dal, az énekszó a szeretetből táplálkozva szárnyra kél, betölti azokat, akik átnyújtják, és akik hallgatják.

A tagok házi készítésű finomságokkal lepték meg egymást. Az est fénypontja az egymás iránti szép gesztus: idén több tag kerek születésnapot ünnepel, őket tortával és csodaszép kézműves ajándékkal lepték meg.

Biróné Bognár Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!