Olvasó

2015.03.31. 06:34

Rajzverseny a Kinizsi Pál általános iskolában

Nagyalásony - Hagyományos tavaszi rajzversenyre került sor a Kinizsi Pál általános iskolában. A verseny nemcsak rajzról, hanem versekről, dalokról is szólt.

Civil Tudósítónktól

A felhívásra Kerta, Noszlop, Somlóvásárhely, a Weöres Sándor iskola Pápáról és a Fekete István iskola Ajkáról jelentkezett. A téma Tóthárpád Ferenc 3-3 verse volt. A versek illusztrálására előre lehetett készülni, de a helyszínen sorsolással derült ki, hogy melyik versről is kell elkészíteni az illusztrációt.

A gyorsan eltelt délutánt egy közös fotózás zárta. A hátsó sorban Tóthárpád Ferenc költő. Fotó: Bokor Lívia

A sors, a szerencse vagy leginkább Tóthárpád Ferenc keze, aki kihúzta a verseket, alsó tagozatban a Huligán a gulipán? míg felsőben Keszkenő vagy kendő című verseknek kedvezett. Az alkotásra, melyet ezúttal párokban kellett elkészíteni, 60 perc állt a rendelkezésre. Míg a kis művészek dolgoztak, kísérőiket és a helyi diákokat, pedagógusokat Vargáné Molnár Mária helyi könyvtáros várta egy rövid találkozóra a költővel.

A helyezések eldöntése és különdíjasok kiválasztása a kísérő pedagógusokra és magár a költőre várt.

Eredmények

Alsó tagozat. I. Kálmán Rebeka–Tóth Petra Pálma Ajka, Weöres Sándor. II. Bagyura Laura–Varga Nóra Nagyalásony. III. Vánkos Kornél–Rafael Krisztián Nagyalásony. Különdíjasok: Nagy Zsófia–Karvas Natasa Zsófia Ajka, Baki Márk–Szabó Mirella, Egyed Boglárka–Baki Adrienn, László Eszter–Süle Jázmin, Szabó Levente–Horváth Vincze, Kovács Tamás– Vörös Gergő Nagyalásony.

Felső tagozat: I. Buti Bernadett–Zoller Nóra Ajka. II. Pál Dominika–Tóth Atina Renáta Ajka. III. Köles Ákos– Csató Richárd Kerta. Különdíjasok: Budai Viktória–Dombi Andrea Vivien Somlóvásárhely, Horváth Bernadett–Füleki Bernadett Ajka, Tatai Borsika–Balassa Melinda Ajka, Szabó Erika–Kun Szabó Erzsébet, Hujter Barbara–Maráczi Martina, Bogdán Georgina–Sperl Georgina Nagyalásony.

Reméljük minden versenyzővel találkozhatunk ősszel újra ugyan itt.

Bokor Lívia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!