Olvasó

2013.08.05. 22:00

Liliomkert: a hatóság válaszol

Tájékoztatás a másik oldalról címmel ismét hasonló nagy terjedelmű lehetőséget kapott újságjuktól a Liliomkert piac tulajdonosa olvasói levelemre, mint a vele korábban készült riportban. Nem szeretnék hasonlóan nagy terjedelemben válaszolni, mert az ügynek nem ez a műfaja.

Elöljáróban szeretnék két dolgot leszögezni. Egyfelől a hatóságok nem jogalkotók, hanem jogalkalmazók, azaz a jogszabályokat végre kell hajtaniuk, ellenkező esetben kötelezettségszegést követnének el az ügyintézők, másfelől mint minden eljárásban ezen ügyben is a felek együttműködésre kötelezettek.

Miközben a hatóságok az ügy fontosságára is figyelemmel komoly toleranciát gyakorolnak, és együttműködési kötelezettségüknek is maximálisan igyekeznek eleget tenni nem hadakoznak , eközben a másik fél semmire sem hajlandó. Így nem lehet eredményre jutni. Amennyiben mindenki, akinek nem tetszik valamilyen döntés, így járna el, akkor komoly működési zavarok keletkezhetnének, akár egymás rovására is.

Az ügyben a hatóságok, azaz a rendőrség, a sümegi polgármesteri hivatal, a környezetvédelmi felügyelőség és a kormányhivatal szakigazgatási szervei jogszabályban írt kötelezettségüknek, feladatkörüknek megfelelően fognak eljárni. Az ügyfélnek még mindig van lehetősége együttműködni, ami az ügyet előbbre vihetné.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal a vitát ezennel lezártnak tekinti.

Dr. Vajda Viktória,

a Veszprém Megyei Kormányhivatal

főigazgatója

Címkék#liliomkert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!