Olvasó

2014.11.01. 12:35

Pétfürdői szüreti mulatság felvonulással

A Péti Nyugdíjas Klub szervezésében immáron második alkalommal az Úr 2014. esztendejében Földanya havának 27. napján délután három órakor kezdetét vette Pétfürdőn a szüreti mulatság ünnepsége.

Klubvezetőnk Borbándi Ambrusné már augusztus végén elkezdte szervezni a szüreti felvonulást, ahol nem csak pétfürdői felvonulók voltak, hanem jöttek Berhidáról és Várpalotáról is. A nagyközség főterén az Szentistván-téren kezdődött a mulatozás ahonnan már nótaszóval, tánccal mentek a felvonulók. Polgármester asszonyunk akárcsak a sok-sok nézelődő végig kísérte a menetet egészen a Közösségi Házig. Volt tangóharmonikás, de voltak íjászok, mazsorettek, lovasok, barantások, néptáncosok. Női klubtagjaink magyar és néptáncos ruhákba öltözve kínálták az általuk sütött pogácsát. Az utcán a felvonulókat finom borral kínálták, a kertbarát kör tagjai gyümölcsöt és bort kínáltak. A szüreti mulatozók este hat órára értek a közösségi házhoz, ahol kezdetét vette a báli mulatság, amit a bíró és bíróné tánca nyitott meg. A fergeteges buli éjfélig tartott minannyian nagyon jól éreztük magunkat.

Bodóné Selmeczki J.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!