Olvasó

2014.02.25. 15:30

Nyílik a hóvirág és a téltemető

Aszófő - Szerencsésnek tartom magam, hogy ilyen helyen lakom. Közel a Balaton, szép és ápolt a környezet, és egy rejtett kincs is szinte csak az ország ezen a részén, közvetlenül a szülőfalum mellett található.

Vörös Ákos

Az Aszófői-séd völgyének patakja mellett valódi tavaszi növény él, a téltemető nevű virág. Az eredeti terv szerint a Bakony Fotóklub tagjaival látogattuk volna meg a völgyet, de az eső miatt a találkozó elmaradt. Délután mégis úgy gondoltam, ha csak egy séta lesz belőle, már akkor is megéri az erdő mélyére menni. Találtam fényképeznivalót. Ahogy a neve is mondja, a tavasz kezdetén virágzik ez a kis növény, ami a hóvirággal együtt szép látványt nyújt az erdő aljnövényzetében.

Édesanyámmal ketten sétáltunk végig az ösvényen. Azt gondoltam, hogy egyedül leszünk, de szerencsére más érdeklődőt is vonzott a sárga virág.

A legjobb időben mentünk, eső után. A ruhám térdnél és könyöknél átázott, de megérte, hiszen az apró vízcseppek még érdekesebbé teszik a sárga és a fehér szirmokat.

A völgy természetvédelmi terület, és mivel a téltemető és a hóvirág védett virág, nem szabad letépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!