Olvasó

2015.03.05. 13:35

Lám, a bimbómivé fesel...

Pápa – Pár évvel ezelőtt, emlékszem, gombóccal a torkomban, hevesen dobogó, büszke anyai szívvel várakoztam elsőszülöttem szalagavatóján.

Vargáné Czobor Andrea

Alig bírtam megfékezni kicsorduló könnyeimet. Jó pár évvel később ismét a pápai sportcsarnokban dobogott a szívem, mikor a Batthyány szakiskola szalagtűző ünnepélyén vehettem ismét részt: immár tanárként. Tanítványaim feledhetetlen pillanatokkal ajándékoztak meg. A hétköznapok szürke kis „egerei” mesebeli hercegekként, hercegnőkként lejtették táncukat, a suta mozgások kecses mozdulatokká szelídültek, a hajfonatok, hajzuhatagok királylányi külsőt rejtettek, a fiaim kackiás kiállással kényszerítették a nézőket csillogó-elismerő tekintetre. Érzések, élmények tömkelege rohant meg, könnybe lábadt szemeimen át kedves tanítványaim tündértáncainak lehettem részese. Büszke szemlélőként nem fukarkodtam tapssal, éljenzéssel sem. Szép volt, emlékezetes, igaz ajándék minden végzősömtől. A 2014-15-ös év szalagavató ünnepsége a pápai Mezőben...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!