Olvasó

2017.01.27. 07:28

Ki viszi át...

Iszkáz - A kultúrát mi mindannyian adjuk össze, minden rezdülésünkkel, a mindennapi életben végzett tevékenységünkkel, a közösségben megélt élményekkel, amelyek megerősítenek bennünket az összetartozás pozitív érzelmeiben, mert mindenki szem a láncban.

Civil Tudósítónktól

Munkával, időbefektetéssel, a közösségért végzett munkával kulturális élményt szerezhetünk, nyújthatunk.

Az iszkázi önkormányzat és a Nagy László Szellemi Öröksége Alapítvány rendhagyó kultúra napi rendezvényén a felejthetetlen műsor mellett végiggondolhattuk, mit teszünk hozzá kultúránkhoz, mit veszünk el belőle érdeklődőként, befogadóként.

Az iszonyú tragédia fiatal áldozataiért mécseseket gyújtottunk, majd a közönség bátrabb tagjai fölolvasták Kölcsey Himnuszát. Ezt követte Torma Mária Radnóti- és Latinovits-díjas előadóművész Nagy László emlékére összeállított Versben bujdosó c. pódiumműsora.

Fotó: Iszkázi Önkormányzat

A versválogatást a művésznő határainkon kívül és belül számtalan helyen bemutatta már, ám a költő szülőházában Szűcs Miklós prímás és Turi András brácsás közreműködésével előadása különösen megrendítő, szívhez szóló volt.

„A legnagyobb vers is, ha nincs közönsége, csupán félszárnyú madár, nem teljesítheti küldetését."- tartotta Nagy László.  A küldetés teljesítését a szűnni nem akaró vastaps visszaigazolta. Az előadónőt különösen meghatotta, hogy a helyieken kívül a Himnusz minden időben versmondó-találkozó szavalóit, felkészítő tanárait is ott láthatta a közönség soraiban.

A műsort Nagy László három kedves dalának megtanulásával, közös énekléssel zártuk, amit a két kiváló zenésznek köszönhetően csak nehezen tudtunk abbahagyni.

Köszönjük mindenkinek, aki cselekedeteivel, jelenlétével fényesebbé tette a délutánt.

Sz. Réthy Kata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!