Olvasó

2015.03.03. 12:01

Katolikus bál - Temetői lélekharangot vásárolnának

Balatonalmádi - Idén is megrendezte a helyi plébánia a katolikus farsangi bált, melynek már többéves hagyománya van a településen.

Civil Tudósítónktól

A bál bevételét a szervező plébánia a vörösberényi temetőbe tervezett lélekharang megvásárlására fordítja. Mindig fergeteges hangulat kíséri a rendezvényt, amelyen a kulturális programok mellett ünnepi vacsora, tombola és táncos mulatság is szórakoztatta a vendégeket, ahol nagy sikert aratott Halas Adelaida színművésznő énekes műsoros összeállítása. Idén először jelmezes bemutatót, jelmezversenyt is hirdettek.

Perjés Éva (balról), Fekete László, Ferenczy Katalin, Laposa Norbert, Novák Béla, Töltési Erzsébet és Szabó János. Fotó: Töltési Erzsébet

A Pannónia Művelődési Központ és Könyvtár adott helyet a bálnak, Mindenki nagy derültségére a plébános, Szabó János és káplánja, Laposa Norbert is beöltözött, előbbi nagybajuszú János gazdának, utóbbi bársonyruhás, csipkezsabós Wolfgang Amadeus Mozartnak, sőt még a polgármester, Keszey János és felesége is, akik dr. Bubó és Ursula jelmezében jelentek meg. A kántor és felesége Törpapának és Törpillának öltözött, de volt természetesen szerzetes, apáca és keresztes lovag, valamint Bors néni és holland kertészlány is a résztvevők közt. A jelmezverseny győztese Mozart lett, aki mindenkit megtáncoltatott.

Töltési Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!