Olvasó

2015.03.01. 12:35

Jó hangulatú, sokszínű Téli esték

Idén a Téli esték rendezvénysorozatunkat a hagyományoktól eltérően több időpontban (január 22-től február 21-ig) tartottuk.

Január 22-én a Révfülöpi Általános Iskola tanulóitól láthattunk nagyon színvonalas prózai és zenés bemutatót, valamint megcsodálhattuk a Hajó Modellező Szakkör által készített modelleket.

Január 23-án Győrffy Szabolcs falugazdász tartott előadást a 2015. évi támogatásokról, pályázati lehetőségekről, valamint tájékoztatta a gazdákat és érdeklődőket a jogszabályi változásokról.

Január 24-én borversenyre hívtuk a boros gazdákat. Mint szakértő bírálóin elmondták, a 2014-es évjáratú borok a kedvezőtlen időjárás miatt nem tartoznak a legkiválóbb minőségűek közé, de így is két bor kapott aranyérmet, Gerencsér Kálmán olaszrizling, és Szabó Lajos ecséri fehér borával érdemelte ki az aranyérmet. A közönségdíjat Sümegi János kapta olaszrizling boráért.

Január 31-én kolbásztöltő versenyt szerveztünk, amelyen hét csapat mérte össze tudását. Az önkormányzat adta a darált húst, a fűszereket a versenyzők hozták. A felhangolás után jó hangulatban, gyorsan telt el a délután. A zsűri a Kővágóörsi kiskondások által készített kolbászt találta a legjobbnak. Az eredményhirdetés után a betöltött kolbászokat megsütöttük és megettük.

Február 14-én a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat keretében fánksütő és forralt bor készítő versenyt tartottunk. A fánkokat a versenyzők készen hozták, a forralt bort az Kultúrház udvarán készítették. Amíg a csapatok a bográcsok tartalmát fürkészték és a bor titkait kutatták, addig az asszonyokkal a teremben fánkot sütöttünk. A zsűri a fánkok közül Németh Jenőné farsangi fánkját találta a legjobbnak, Pozsgai Attiláné képviselő fánkját különdíjjal jutalmazta. A forralt bor versenyt a Hagyomány őrzők csapata nyerte. Eredményhirdetés után a fánkokat és a forralt borokat megettük és megittuk a későn érkezőknek semmit nem hagytunk.

Prózai és zenés bemutató, kolbásztöltőverseny, fánksütés csak pár program ami a kővágóörsi Téli esték rendezvénysorozatban szerepelt

Február 21-ével, a gyerekeknek tartott farsangi játszóházzal zártuk idei programsorozatunkat. Készítettünk álarcokat, díszeket, kiegészítőket, ettünk pattogatott kukoricát és rendeztünk konzervdoboz dobáló versenyt.

Kiss Gyuláné

Kővágóörs




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!