Olvasó

2014.12.21. 08:25

Hajagi túrabeszámoló

A nyáron átadott Fekete István tanösvény népszerűsítésére szervezett túrát november 8-án a Hajagi Civil Közösség (HCK) Herendről.

A találkozó előtt pár nappal már esővel riogattak az előrejelzések. Amikor zalaegerszegi túrázók azt írták, hogy szakadó esőben is jönnek, elhatároztuk, hogy mi is kitartunk mellettük. Jól tettük, mert az eső nem olvas híreket és nem akart esni, sőt hétágra sütött a nap. Fényében még szebben pompázhatott az erdő arany köntöse. Az országos eső híre azonban nem növelte az érdeklődők számát. De mi jól éreztük magunkat, és szerintünk a túrázóknak is szép élményeik lettek. A jól összeszokott rendező csapat hamar felállította a tisztáson a központunkat. Készült a tea és a zsíros kenyerek. Volt még időnk elszaladni a György-forráshoz. Lassan érkeztek az első túrázók, vendégek és tanösvények képviselői: Pangea egyesület (kék T), Fehérvári Bence, erdőbirtokosság, dr. Markó Lászlóné és Péti Miklós, Ráktanya, Horváth Ferenc (piros T), Verga Zrt., Kotány György, Kab-hegyi erdészeti igazgató (zöld T), Mag Éva a VMTSZ-től, Jánszky László, Herend polgármestere.


A Fekete István tanösvény népszerűsítésére szervezett túrát november 8-án a Hajagi Civil Közösség (HCK) Herendről

A szerény megnyitón Kotány úr ismertette a Verga beruházásait és újabb terveit, melyet örömmel fogadtunk. A jó hír környékünknek, hogy kerékpárút épül Veszprém Bánd között. A találkozón felmerült egy esetleges konferencia terve a jobb együttműködés érdekében a környék érdekeltjeinek bevonásával. Közben működött az önkiszolgáló büfé, fogytak a kitűzők és emléklapok. Az Óriás Pöfeteg tanösvényt is megtekintette egy nagyobb létszámú csoport, akiket Péti Miklós kalauzolt. Megérkezett a herendi gyerekcsapat is Bakonyiné Erzsike túravezetésével. Jót falatoztak az ifjú túrázók, majd Bácskai Zsuzsa totókérdéseire válaszolva apró ajándékokkal gazdagodtak támogatóink jóvoltából. A körtúrázókra még 7 km táv megtétele várt, hogy teljesítsék a 20 km-es körtúrát és Herendre érjenek.

Bácskai Péter, Herend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!