Olvasó

2014.10.23. 06:17

Diákok túrája a Szent István kilátóhoz

Szeptember 20.-án az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola 5–8. osztályos diákjai, mintegy 50 tanuló, egy szép napot töltött a városhoz közeli Somló-hegyen.

Reggel 9 órakor indultak az iskola elől, a Somlóig autóbusszal, onnan pedig gyalogosan. A sejtelmesen ködbe burkolózó hegyen az első pihenőpontot a Szent Margit kápolna jelentette. A gyalogtúra végső célja a Szent István kilátó elérése volt, amit másfél órányi sétával sikerült teljesíteni, körbejárva a Somló hegyét. Mindenki maga készíthette el ebédjét, sütöttek szalonnát, kolbászt, krumplit, hagymát, mályva cukrot. Az ebédet követően a játéké volt a főszerep: két fordulónyi számháborút követően, egy ősi népi játékkal, a Métával is megismerkedtek a gyerekek. Még egy negyvenperces sétát követően, egy jól sikerült nap végén, négy órakor köszönt el a csapat a Somlótól, és indult hazafelé. Kissé fáradtan, de élményekben gazdagon érkeztek vissza a katolikus iskola elé. A kirándulást az iskola diákönkormányzata szervezte, a diákokat az iskola tanárai: Bóday Mónika, Szánóczki Szilvia, Ráczné Kaufmann Renáta, Lászlóné Szeghalmi Stella, Májusi Zsolt és Reitter István kísérték el.

Reitter István
Ajka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!