Olvasó

2015.04.19. 09:39

Asztalitenisz diákolimpia-döntő

A 2014/2015-ös tanévben az asztalitenisz-diákolimpia országos döntőjének a budapesti Elektromos Sportcsarnok adott otthont.

Összesen csaknem 2000 egyéni versenyző nevezett elektronikusan, míg a csapatnevezések száma majdnem a 300-at is elérte. Újdonságként szerepel a diákolimpiai versenykiírásban az V–VI. korcsoportosoknak meghirdetett egyéni verseny, amelyen igen látványos és izgalmas mérkőzéseket láthattak a kilátogató nézők.

A februári asztalitenisz-diákolimpia országos döntőjén sikeresen szerepeltek a balatonedericsi Dr. Nagy Endre Általános Iskola tanulói.

A döntő a tavalyi évtől eltérően idén három napon át tartott. A versenyen sikeresen szerepeltek a balatonedericsi Dr. Nagy Endre Általános Iskola tanulói is. Az egyéni indulók között Farkas Marcell 3. osztályos tanuló a Tapolca körzeti döntő megnyerésével jutott a veszprémi döntőbe, majd onnan megyei 1. helyezettként az országos döntőbe, ahol egy nagyon erős mezőnyben 9. helyezést ért el.

Csapatban Csiszár Katinka (8. osztály) és Szi-Miklós Karolina Sára (7. osztály) indult. Ők a Keszthely körzeti döntő megnyerésével – melyet Vonyarcvashegyen tartottak – jutottak el a Nagykanizsai megyei döntőbe, ahol szintén elsők, azaz megyei bajnokok lettek, így jutva be az országos döntőbe, ahol 9–10. helyezést értek el.

Gratulálunk a szép eredményhez és köszönjük a felkészítő tanárok, Tóth Emilné és Vőfély Péter munkáját.

Szarka Emőke

Balatonederics

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!