Olvasó

2015.04.10. 19:33

Gyerekek öröme az oviban

Peremarton - Az ünnep előtt ellátogatott a nyulacska a község óvodájába. E kis környezetben él egy férfi, aki egész más, mint a többi épkézláb ember, ő kerekesszékes. Németh László minden egyes ünnepkor megajándékozza az ide járó gyermekeket saját készítésű ajándékokkal.

Civil Tudósítónktól

Húsvét közeledtével meghívta a barátait az óvoda udvarára egy kis ünnepségre.

Hangos énekszóval fogadták a gyermekek a vendégeket. Pergő Margit polgármester asszony megpakolt ládikában hozta a húsvéti csokinyuszikat, tojásokat, a gyerkőcök ismerősként fogadták. Képzeld, Laci bácsi is találkozott a nyuszival!

Laci bácsi ajándéka egy saját készítésű nyulacska volt, olyan, mint egy katamarán, amely a vizeken robog-száguld , ebben műfű volt, és a sok-sok csokitojás, bari, nyuszi.

A lelkes gyermekek saját rajzaikkal hálálták meg és adták át kedvencüknek a mindig kedves, mosolygós kerekes székes Laci bácsinak.


Németh László, Pergő Margit, Némethné Závori Márta a gyerekekkel. A férfi minden évben készít valami meglepetést a kicsiknek Fotó: Hegyi Ilona

A kis udvari ünnepség után polgármester asszony és a vezetőnő beinvitáltak az óvodába és lelkesen meséltek az óvodában dolgozókról, a tervekről és a lehetőségekről.

Az óvoda belseje olyan, mint egy kis mese kuckó. A termek, bútorok hangulatosak, igazi mesebeli tüneménnyé varázsolták az itt dolgozók és a szülők.

Polgármester asszony elégedetten vallott az itt dolgozók munkájáról az összefogás fontosságáról, minden egyes alkalmat megragadva tudatosítja az összes kollégájában, hogy csak így lehet eredményt elérni. Pergő Margit hangsúlyozta, ha az óvoda, bölcsőde telt házzal és jól működik, akkor az óvónők állása megmarad, sőt bővíteni tudják. Most is elkészült egy pályázat, amellyel eszközöket tudnak majd vásárolni.

Gyerekek játszanak az óvoda udvarán a húsvét előtti napok egyikén Fotó: Hegyi Ilona

Az óvodában főznek, sőt az iskolásoknak is itt készül a finom ebéd, 250 fő ellátásáról gondoskodnak. Az étrend összeállításánál figyelembe veszik az előírásokat, sok zöldségfélével, gyümölcsökkel próbálják rászoktatni a gyermekeket a helyes táplálkozásra.

Megköszönve a beszélgetést, a lehetőséget, hogy velük és a gyermekekkel együtt örülhettem a közelgő Húsvétnak. Munkájukhoz további sikereket, boldogságot és nagyon jó egészséget kívánva mondtam búcsút. Már messze jártam mikor a gyermekek még mindig utánam kiabáltak és kérdezték tőlem bent leszünk az újságban?

Hegyi Ilona

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!