Olvasó

2010.06.25. 05:48

Gyors és határozott lépések ideje

Mégis, mit gondoltak azok - az országgyűlési választások eredményének ismeretében -, akik most törvénykezési dömpinget, elkapkodott és elhamarkodott intézkedéssorozatot, totális letámadást, diktatórikus teljhatalmi rendszer kiépítését emlegetik: az új kormány több mint kétharmados parlamenti többségével ölbe tett kézzel ül és húzza az időt egy-egy döntés meghozatala előtt, látszatintézkedésekkel, hangulatjavítással fog bíbelődni egész nyáron át?

Barták Péter

Ütött az azonnali cselekvés órája, mondhatnánk, és aki ebben kételkedett is korábban, az most láthatja, mit is jelent ez. Ahogyan egy-két hónapja szinte minden napra jutott egy-egy látványos letartóztatás, úgy ezen a héten pedig naponta újabb és újabb bejelentések, előterjesztések, szavazások és döntések születtek.

Korábban sokan értetlenkedtek azon, hogy az elhatározott célok megvalósításához milyen lassan és körülményesen vezet az út, és néha a sok kanyar miatt már nem is oda érkezett, ahova eredetileg tartott. Most aztán nyílegyenesen és látványos sebességgel történnek a változások. Még akkor is, ha a legfőbb vezetők éppen szabadságon vannak, illetve más elfoglaltságot találnak maguknak. A gépezet beindult, lépésről lépésre, tudatosan, következetesen és az elhatározott gyorsasággal történik minden. Az egyik oldalon, az állami szférában nadrágszíjhúzás, tömeges személycserék és ésszerűsítési folyamatok, a korrupció és a sajtó egyoldalúsága ellen meghirdetett harc, a másikon a vállalkozások segítésére új támogatási rendszer, élénkítési tervek, a harmadikon a bankok és biztosítók jogosnak tűnő megsarcolása. Ez az - gondolja az ember, ha ilyen tempóban történik minden, előbb-utóbb mindenkinek jobb lesz. Csak az üzemanyagár emelkedik rendületlenül.

Címkék#kétharmad

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!