Nemesgulács

2016.06.02. 18:20

Kert az egész udvar

Címkék#olvasói

Nemesgulács - Tamás Lajos nyugdíjas tanár kertjében minden évszakban sok szép növényben gyönyörködhetnek az ismerősök.

Civil Tudósítónktól

Valamikor régen kaktuszokat gyűjtögetett, majd azokat szaporította. Nagyobb helyet kellett nekik keresni, ezért a ház alsó szintjének teraszából télikertet alakított ki. A kaktuszokat dugványozással és magvetéssel szaporítja. Kezében ott az olló, ha lát valamit, máris levágja és cserépbe teszi. Mindegyik fajta más-más gondozást igényel télen és nyáron egyaránt.

Tamás Lajos ollóval és egy szép virágzó kaktusszal a kezében Fotó: Perger Katalin

Kert az egész udvar! Nemcsak színes évelők, hanem egynyári virágok pompáznak csoportokban ültetve. Íriszei vidám színeikkel megkapó látványt nyújtanak. A fiatal rózsatövek között haladva úgy érzi magát az ember, mintha egy botanikus kertben sétálna. Külön ágyásokban fűszer- és gyógynövényeket termeszt.

Tavaly ősszel súlyos motorbalesetet szenvedett, több műtétje volt. Felesége kitartóan gondozta virágait. Mostanra rendbe jött. Újból kántorizál a környéken, csak az orgonán egy kézzel tud játszani. Szeret a Jóisten engem, hogy talpra tudtam állni - mondta. Igen, és a régi mondás is igaz: Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet!

Perger Katalin

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!