Nagyvázsony

2015.03.30. 16:09

Rendet varázsoltak a fiatalok a vázsonyi Séd patak partják

Idén tartották a tizedik patakmeder-tisztítási programot, melyben több mint hatvan fiatal szedte a szemetet Nagyvázsony és Monostorapáti között.

Heffler Péter

A program a Közép-dunántúli Szövetség az Ifjúságért (KÖSZI) szervezésében valósult meg a hétvégén, melynek az volt a célja, hogy felszámolják a tél és a viharok okozta károk egy részét.

A kezdeményezés eredete tíz évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor Breuer László és a Pangea Egyesület a Fekete Sereggel közösen megszervezte az első természetvédelmi napot. Idén a KÖSZI tagszervezetei, így a nagyvázsonyi Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület, a Pulai Ifjúsági Klub, a monostorapáti Extázis Ifjúsági Szervezet, a Vigántpetend Jövőjéért Alapítvány, a kapolcsi Polgárőr Egyesület, illetve a Dörögdi Ifjúsági Egyesület fiataljai szorgoskodtak.

Több mint hatvanan, szabadidejüket nem sajnálva fáradoztak környezetük tisztaságáért (Fotó: Holczer Balázs)

A szombati nap folyamán a hatvankilenc fiatal és természetet szerető felnőtt összesen hatvankét zsák szemetet szedett össze a vázsonyi Séd patak mentén Nagyvázsonytól egészen Monostorapátiig.

A megtelt zsákokat hétfőn a települési önkormányzatok szállítottak el a hulladékgyűjtőkbe. A munka végeztével Taliándörögdön a KÖSZI-bázison találkoztak a fiatalok. A nagyvázsonyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnök asszonya, illetve a Fekete Sereg önkéntesei palacsintával, míg a dörögdi fiatalok paprikás krumplival vendégelték meg egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!