Telekom Veszprém

2014.10.10. 13:00

Vasárnap a Montpellier-t fogadja a Veszprém

Veszprém - A német Rhein Neckar Löwen ellen megvívott csata után újabb rangadó vár az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabda együttesére a Bajnokok Ligájában: vasárnap a francia Montpellier érkezik a királynék városába.

B. Virág Rita

A francia Montpellier, a Veszprémhez hasonlóan, a legújabb kori kézilabdázás jeles képviselője, a nemzetközi élvonal állandó szereplője. Az 1982-ben alapított egyesület már tizennégy alkalommal nyerte meg a francia bajnokságot, legutóbb 2012-ben. A Francia Kupát tizenkét alkalommal hódította el. A nemzetközi porondon legnagyobb sikerét 2003-ban könyvelhette el, megnyerte a Bajnokok Ligáját. Tavaly az EHF-Kupa fináléjában is ott volt, ám legnagyobb örömünkre a Pick Szeged felülmúlta, és így csak ezüstérmes lett.

Nagy László, az MKB-MVM Veszprém KC csapatkapitánya lapunk kérdésére elmondta, nyilván hazai pályán mindenki győzelmet vár tőlük, azonban korántsem vár rájuk könnyű mérkőzés.

A veszprémiek csapatkapitánya, Nagy László legutóbb világklasszis teljesítményt nyújtott a német Rhein Neckar Löwen ellen. Fotó: Penovác Károly

– A Montpellier védőfala a francia csapatokra jellemzően nagytermetű, nagy felületet lefogó játékosokból áll. Ezt az agresszív, ugyanakkor jól záró hátsó alakzatot taktikus, gyors labda nélküli mozgással lehet majd átjátszani – kezdte a magyar válogatott jobbátlövője.

Nagy László felsorolta azokat a kulcsjátékosokat is, akiknek a semlegesítése sorsdöntő lehet a vasárnapi derbin. A rendkívül fürge és jókezű argentin válogatott, Diego Simonet, vagy a szlovén szélső Dragan Gajic is ezek közé tartozik. A kézilabda barátoknak Vid Kavticniket sem kell különösképp bemutatni, aki a német Kielben is megfordult. A horvát Losert kapus is kiemelkedő egyénisége a sportágnak, ahogy a francia Michael Guigou is.

– Úgy érzem, az idén a védelmünk sokkal komplettebb, mint eddig bármikor. Fontos, hogy bármikor cserélhetünk, minőségi játékosokkal rendelkezünk. Nyilván az idő előre haladtával az összeszokottságunk sokat javul majd, és arról se feledkezzünk meg, ha rajtunk átjut a labda, akkor a kapuban két világklasszis hálóőr várja azt – hangsúlyozta.

Nagy Lászlót természetesen arról is megkérdeztük, Christian Zeitz érkezésével posztján ténylegesen megoszlik-e a teher. – Christian beépülése nagyon jól halad. Nagyon jó érzés, hogy egyáltalán nem kell tartalékolnom, vagy beosztani az erőmet, mert a másik jobblövő is ugyanolyan teljesítményre képes. Zeitz igazi világklasszis kézilabdázó – húzta alá.

Nem szóltunk még róla, de a Montpellierben kézilabdázik és éppen az MKB-MVM-től igazolt oda, a korábbi válogatott jobbátlövő Laluska Balázs is. A balkezes kézilabdás a hírek szerint sérüléssel bajlódik, a Löwen ellen 35:24-re elvesztett találkozón ugyan még szerepelt, de a Celjével szemben aratott 35:29-es győzelemből már nem tudta kivenni a részét.

A franciák jelenleg ötödik helyen állnak két ponttal a C jelű hatosban. A csoportot a macedón Vardar Szkopje vezeti négy ponttal, ám csak jobb gólaránya miatt az első. A második az ugyancsak hibátlan Veszprém.

Sikerre éhes a magyar válogatott

Nagy László, az MKB-MVM Veszprém KC csapatkapitánya beszélt a magyar válogatottról és a héten kinevezett új szövetségi kapitányról, Talant Dujsebajevről is. – Már amikor elhangzottak a lehetséges jelöltek nevei, akkor láthattuk, hogy komoly tapasztalattal rendelkező szakembert szeretne a szövetség, aki méltó utódja lehet Mocsai Lajosnak. Szerintem, jó választás Dujsebajev és sikerre éhesen várjuk a feladatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!