Telekom Veszprém

2015.02.24. 12:12

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő: a Veszprém a spanyol La Rioja ellen játszhat

Elkerülte a címvédő Flensburg alakulatát az MKB-MVM Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, ahol a nyolc közé jutásért a spanyol Naturhouse La Rioja lesz az ellenfele.

B. Virág Rita

Az Európai Kézilabda Szövetség bécsi székházában tartották meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek sorsolását. Valamennyi csoportelső izgatottan várta a sorsolást, ugyanis a címvédő Flensburg az utolsó forduló bakija miatt csak negyedikként kvalifikálta magát a továbbjutók közé. Persze mindenki szerette volna elkerülni a német BL-győztest.

A sorsolás végül kedvezően alakult a veszprémiek számára. Elsőként húzták ki a nevüket és a spanyol Naturhouse La Riojával párosították össze. A spanyol Barcelona a dán Aalborggal, a lengyel Kielce a francia Montpellier-vel került össze. A forduló rangadóját viszont mindenképp a THW Kiel és a Flensburg vívja majd, és nemcsak azért, mert két német együttes csap össze, hanem azért is, mert megismétlődik a tavalyi Bajnokok Ligája-finálé.

A veszprémiek (a képen Lékai Máté) kedvezőnek érzik a sorsolást, verhető ellenfél a La Rioja (Fotó: Ary György)

A másik magyar továbbjutó, a Mol Pick Szeged egyáltalán nem lehet boldog, hiszen a német bajnokság listavezetőjével, a bombaerős RN Löwennel hozta össze a sors.

A franciák sem lehetnek önfeledten boldogok, hiszen a PSG a Dunkerque ellen játszik a nyolcaddöntőben.A veszprémi csoport másodikja, a Vardar Szkopje a lengyel Wisla Plockot kapta, a dán KIF Kolding pedig a horvát PPD Zagrebot.

Carlos Ortega, az MKB-MVM Veszprém szakvezetője a sorsolást követően a klub hivatalos honlapjának úgy nyilatkozott, mindig boldogan utazik Spanyolországba, ezért örül, hogy a La Rioja lett az ellenfelük.

– Jelenleg két meghatározó játékosuk is sérült, kérdés, hogy ellenünk már tudnak-e játszani. Bár kedvezőnek érzem a sorsolást, mégis úgy gondolom, csakis maximális koncentrációval juthatunk tovább. Biztos vagyok benne, hogy spanyol riválisunk felpörög majd a nyolcaddöntőkre, épp ezért nagyon oda kell majd figyelnünk – fogalmazott a szakember.

Carlos Ortega kiemelte, a nyolcaddöntők közül mindenképpen kiemelkedik a Flensburg-Kiel találkozó, amely szerinte biztosan szoros lesz.

A spanyol légiósok, Christian Ugalde, Chema Rodriguez, valamint Carlos Ruesga egyaránt kitörő örömmel fogadták a hírt, hogy egy meccs erejéig otthon szerepelnek. Viszont mindnyájan óvatosságra is intették azokat, akik már elkönyvelték a továbbjutást és a következő ellenfélen gondolkodnak.

 

Feszített iram, kétnaponta meccs

Elképesztő terhelés vár a következő hetekben az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdázóira, hiszen még a SEHA-ligában is tart a küzdelem, de már a magyar bajnokságban is elkezdődött a felsőházi rájátszás. Ma a fehérorosz Brestnél vendégeskednek a bakonyiak. Az itthoni találkozón 31:26-ra nyert a Veszprém, s egyes periódusokban kifejezetten meggyűlt a baja a vendégekkel. Az MKB egyik legnagyobb problémája, hogy többen betegeskednek, és a sűrű program miatt nem volt edzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!