Telekom Veszprém

2014.04.24. 13:15

Most, vagy soha? Most!

Veszprém - Nem először van most, vagy soha pillanatban a megyeszékhely férfi kézilabdacsapata, viszont ekkora esélye korábban egyszer sem volt a szintlépésre.

Horváth Gábor

A Veszprém egyszer volt finalista, annál többször negyeddöntős és elődöntős, de a final four bevezetése óta még egyszer sem sikerült a legjobbak közé verekednie magát a Bajnokok Ligájában.

A négyes döntő a cél, az álom idén is, és ez az álom most elérhető közelségbe került. A szurkolók már -már Kölnben érzik magukat, ahol már bármi előfordulhat, egy érem, vagy még több is... Annyi év munka után a bakonyiak idén felérhetnek a csúcsra?

Miközben a jócskán előreszaladt gondolatmenet az egekben van, a csapat még abszulút a földön tartózkodik. Ezt alátámasztják a szakmai stáb és a játékosok mértéktartó nyilatkozatai, amelyek mögött felsejlik, hogy a keret minden tagja összes idegszálával arra koncentrál, hogy a Paris Saint-Germain otthonában aratott kétgólos (28:26) siker után haza környezetben befejezze a párharcot.

- Egyáltalán nincs még vége a párharcnak. Hiába teljesítettünk remekül az első meccsen, a másodikon legalább olyan jól kell játszanunk, mert a PSG rendkívül veszélyes ellenfél - hívta fel a figyelmet már múlt hét szombaton, a BL-negyeddöntő első felvonását követően a buktatókra Carlos Ortega, az MKB-MVM Veszprém KC spanyol mestere.

Egy mérkőzés, egy nagyon hosszúnak ígérkező hatvan perc választja el Veszprémet az ünnepléstől (Fotó: Penovác Károly)

 

- Nem volt egyszerű - emlékezett vissza az első találkozóra Iváncsik Gergő, aki azért hozzátette: a pályáról és a padról is jól festett az összecsapás. - Remek, pörgős meccs volt, bízom benne, hogy hasonlót láthat majd a Veszprém Aréna közönsége is. A játék hevében annyira nem tudatosult bennünk, de utólag visszanézve látjuk, hogy megvalósult az a taktika, amit akartunk. Kijött, amit gyakoroltunk. Ehhez az kellett, hogy mindenki maximálisan odategye magát - válaszolta a Napló érdeklődésére a bakonyiak balszélsője.

A Párizsban két gólt szerző Iváncsik Gergő elmondta: a megfelelő koncentráció nagy szerepet játszott a sikerben.

- Látszik a PSG-n, hogy csapatként nincsenek még igazán együtt, de jobbszéltől a balig minden poszton magas színvonalat, komoly erőt képviselnek. Nagyon oda kellett figyelni, mikor húznak valami újat, szerencsére nem sikerült nekik számunkra váratlan taktikai elemet előcsempészni. Bízom a hasonlóban, pontosabban abban, hogy a kinti teljesítményünkre rá tudunk tenni még egy lapáttal. Az első meccsen tudtuk semlegesíteni vetélytársunk nagy lövőit, viszont ez egy másik meccs lesz, most még inkább oda kell figyelnünk arra, hogy senki se kapja el tőlük a fonalat. Maximális koncentráltság szükséges, még annál is több kell, amit Párizsban mutattunk, hiszen ezek olyan játékosok, akik néhány perc alatt is képesek ledolgozni akár egy ötgólos hátrányt is.

Fazekas Nándor kis túlzással megélte a mennyet és a poklot a párizsi mérkőzésen, a hálóőr fontos pillanatban kiállíttatta magát két percre, majd a fantasztikus bravúrokat mutatott be.

- Dühömben, a meccs hevében rúgtam meg a felső kapufát, s a bírók azt hitték, hogy ez nekik szól. Most először kaptam két percet ilyenért. Utólag megbántam a dolgot, hiszen fegyelmezetlenség volt. Nagy kő esett le a szívemről, mikor Alilovic hárította a hétméterest - emlékezett vissza a kiváló kapus, aki nem sokkal később magabiztosan hárította a kilépő Mtima ziccerét. - Reflexmozdulat volt, persze a videózás is segített. Igyekeztem azt a helyet letakarni, ami a kedvence, és szerencsére sikerült védenem.

Fazekas szerint kiélezett meccs vár rájuk a Veszprém Arénában is. - A Párizs jó csapat, de mi remekül felkészültünk, azt játszottuk, amit tudunk, amiben a legjobbak vagyunk. Ezzel együtt kemény lesz a folytatás, és ha az ellenfél klasszisai elkapják a fonalat, nehéz helyzetbe kerülhetünk. Örülök, hogy hazai környezetben szereplünk, az arénában ugyanis egy emberrel mindig többen vagyunk - utalt a nagyszerű közönségre a kapus, aki kérdésünkre elmondta: egyelőre nem tudja, mi lesz a sorsa a következő idényben. (Alilovic mellé a klub leigazolt a szegedi Mikler Rolandot.) - Ezzel a kérdéssel még nem foglalkozom, most a legfontosabb a PSG elleni negyeddöntő, arra kell száz százalékkal koncentrálnom. A folytatásban majd úgyis kiderül minden - fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!