Telekom Veszprém

2014.12.27. 14:05

Momir Ilic: százhuszonhárom gól

Veszprém – Go for four golds! - vagyis Irány a négy aranyért! céllal vágott neki a 2014/15-ös idénynek az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabda együttese. Ráadásul az elmúlt félév alapján reális esély mutatkozik a négy elsőség megszerzésére.

B. Virág Rita

A veszprémi kézilabdások számára borzasztó nehéz tavasz vár, főleg, ha tudjuk, nemcsak a SEHA-Liga győzelmet, a Magyar Kupa és a Magyar Bajnokság első helyét, hanem a Bajnokok Ligája aranyérmét is szeretnék bezsebelni. Go for four golds! - fogalmazták meg céljaikat igen frappánsul, s ennek megfelelően haladtak az ősszel, lépésről, lépésre, győzelemről, győzelemre.

Momir Ilic (pirosban) versenyben van a BL gólkirályi címéért is. Fotó: Penovác Károly

Nézzük hát a veszprémi szereplést a statisztikák tükrében!

Az MKB-MVM az ősszel húsz tétmeccsen lépett pályára: tizenkétszer a SEHA-Ligában, nyolcszor a Bajnokok Ligájában. Tizenkilenc sikere mellett mindössze egyetlen vereség akad (a Löwen ellen idegenben), ami 95 százalékos teljesítményt jelent.

A csapat a SEHA-ban 378-szor, míg a BL-ben 237-szer vette be az ellenfelek kapuját, ami 615 találatot jelent. Sőt, a nyár végi Szuperkupa mérkőzéssel együtt 648 gólnál jár a Veszprém.

Ebből 123-at a szerb légiós, Momir Ilic szerzett. A veszprémiek balátlövője a SEHA-Ligában 61 góllal jelenleg vezeti a góllövőlistát, míg a BL-ben elért 58 góljával második helyen áll Kiril Lazarov mögött. (A Szeged ellen szerzett négy góllal jön össze a 123).

A házi góllövőlistán Christian Zeitz foglalja el a második helyet (74), míg a harmadik Gasper Marguc (73).

Érdemes beszélni a kapusokról is: Mikler Roland a SEHA-Liga legjobbja 39,3 százalékos teljesítményével, Alilovic a tizenkettedik a sorban 28,5 százalékkal. Itt feltűnt Gulyás Péter is, aki vészkapusként beragadva egyetlen lövést kapott, de nem sikerült védenie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!