Telekom Veszprém

2012.11.19. 17:48

MKB Veszprém: ötből öt győzelem

Veszprém - Hozta a papírformát, ezzel együtt egy erős, kellemetlen ellenfelet győzött le az MKB Veszprém KC a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában. A Svédországból hétfőn hazatért csapat kedden ismét pályára lép.

Horváth Gábor

A svéd Göteborgban szerepelt vasárnap a magyar bajnoki címvédő, amely tíz góllal (32:22) bizonyult jobbnak a Sävehof csapatánál. A bakonyiak kiváló kezdés után taktikus, magabiztos játékkal fokozatosan szakították le ellenfelüket, amely korábban ugyanebben a csarnokban két vállra fektette a spanyol Atletico Madridot is.

A vendégeknél egy sor jó egyéni teljesítmény akadt: Fazekas Nándor fantasztikusan (csaknem ötven százalékkal!) védett, Császár Gábor nyolc, Nagy László öt gólt szerzett, mellettük a pontosan célzó Iman Jamali, valamint a sziklaszilárdan védekező és helyzeteit jól értékesítő Renato Sulic produkcióját lehet kiemelni.

A veszprémiek védekezése kiválóan működött, a svédek különösen a nyitott formációval szemben voltak tanácstalanok.

Carlos Ortega edző a két pont megszerzésének fontossága mellett csapata jó játékát hangsúlyozta. - A védekezésünk jó volt, különösen a második félidőben, amikor megnyitottuk a falunkat. Gratulálok a csapatomnak. A Sävehof egy nagyon fiatal csapat, nagy jövő előtt állnak, sok sikert kívánok nekik a továbbjutásért folytatott harcban - nyilatkozta az MKB spanyol szakembere a találkozót követően a klub hivatalos internetes oldalának.

A hazaiak trénere, Magnus Johansson nem fukarkodott a dicsérő szavakkal. - Fantasztikus együttessel találkoztunk. Szerintem ma Veszprém Európa talán legjobb formában lévő csapata. Nem tudtunk reagálni a védekezésükre, rengeteg könnyű gólt lőttek. Úgy érzem, nincs ekkora különbség a két csapat között, de a vendégek remekül játszottak. Nekünk ebből a meccsből tanulnunk kell, gratulálok az ellenfélnek.

A két alakulat szombaton a Veszprém Arénában találkozik ismét egymással. Az MKB kedden is pályára lép, Perezék 18 órakor az újonc Ceglédet fogadják.


 


Nem bírtak a Barcelonával a szegediek

A BL másik magyar indulója a Barcelona együttesét fogadta az ötödik fordulóban. A Pick Szeged nem tudott meglepetést okozni, a Tisza-partiak 33:28-as vereséget szenvedtek a spanyol csapattal szemben. Három teljesen hibátlan együttes maradt az idei kiírásban: a Veszprém mellett a Barcelona és a lengyel Kielce vezeti öt-öt sikerrel csoportját. A Pick ötödik, kieső helyen áll a D jelű hatosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!