Telekom Veszprém

2014.10.18. 17:53

MKB-MVM Veszprém: háromgólos győzelem a Celje ellen

Gulyás Péter vezérletével Celjében is nyert az MKB-MVM Veszprém KC a férfi kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjában a 4. fordulóban.

B. Virág Rita

A sérült Nagy László nélkül is nyerni tudott a Veszprém a Bajnokok Ligájában. Christian Zeitz ugyan leült a kispadra, de sérülése miatt ő is csak percekre volt bevethető. A két jobbátlövőt Gulyás Péter helyettesítette, aki élt a lehetőséggel és fantasztikus teljesítménnyel hat gólig jutott.

Celje-MKB-MVM Veszprém 21:24 (9:14)

Celje, 5000 néző. V.: Gousko, Repkin (beloruszok). RK Celje Pivovarna Lasko: SKOK - Zvizej 2, SLISKOVIC 3 (1), Zarabec 5 (4), Poteko 1, Janc 1, Razgor 2. Csere: MIKLAVCIC, Blagotinsek 2, Kasal, Ivic 3, Pesic, Kodrin 1. Edző: Tamse Branko. MKB-MVM Veszprém KC: MIKLER - Marguc 2, GULYÁS 6, CHEMA 1, Sulic 1, ILIC 7 (1), Ugalde. Csere: Alilovic (kapus), Terzic, Schuch, NILSSON 5, Ruega 1, Iváncsik, Zeitz 1. Edző: Carlos Ortega.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 6/4, ill. 2/1.

Azt továbbra sem tudni, Christian Zeitz vállalja-e a játékot, mindenesetre a neve szerepel a jegyzőkönyvben, ami jó hír. Mintegy 1200 veszprémi buzdítja kedvenceit a szlovén városban, így mindenképpen - nemcsak a csarnok miatt - kicsit otthon érezheti magát a bakonyi társaság.

Láthatóan igen feszült Ortega mester, vajon mit talált ki a jobbátlövők pótlására?

Egyelőre Gulyás a jobbátlövő pozícióban, ami nem is áll tőle olyan távol.

Ilic góljával vezet a Veszprém, 0:1.

Sulic szabálytalansága miatt heteshez jut a Celje, Zarabec biztosan vágja a hálóba a labdát, 1:1.

Marguc viszont kihagyja a hetest a túloldalon.

Mikler fogta Potenko lövését, nagy bravúr!

Marguc szerez vezetést, 1:2.

Sulic kapja az első két percet. A hetest Zarabec értékesíti, 2:2.

Nagyon kevés gól esik és lassan a félidő derekához érünk. Ilic unja meg a góltalanságot, 2:3.

Gulyás szerzett labdát, egyedül vezethette a kapura és góóól, 2:4. Chema átadásából újra Ilic, aki már három gólos, 2:5. Időt is kér a Celje, 13. perc.

Blagotinsek szépít, 3:5. Szép betörés után Chema lőtt nagy gólt, 3:6, ráadásul Blagotinseket kiküldik két percre. Mikler újra szépen hárította Kasal löketét.

Nilsson érkezett a pályára, aki rögvest első labdaérintéséből gólt szerez, 3:7, 17. perc. Ilic szerzett labdát, eladta, de vissza is szerezte :)

Sliskovic góljával 4:7. Zarabec megszerzi első akció gólját, 5:7.

Nilsson kapott szenzációs labdát, Zvizejt ráadásul ki is állítják, 5:8. Kínai figura a Celje oldalán, Mikler azonban a helyén. Újabb kétperc: Ivic mehet pihenni. Több mint egy percig kettős emberelőnyben a Veszprém.

Sulic védekezik jól, a vendégeké a labda. Chemát rántották le, támadhat az MKB. Ilic negyedik góljával 5:9 a 24. percben.

Ruesga találatával már öt van közte, 5:10. Skok egymás után második bravúrját mutatja be, sőt a harmadikat! Gulyás ziccerével 5:11. Ivic szépített, 6:11. Schuch kapott két perces büntetést. Marguc érkezett megkülönböztető mezben, aztán Nilsson már három gólos. Janc ellen szabálytalankodott Terzic, két perccel büntetik, hetest kap a Celje.

Alilovic nem tudta megfogni Sliskovic hetesét, 7:12. Iváncsik a pályán.

Razgor hozza közelebb csapatát, 8:12. Megint Nilsson, Chema zseniális passza után, 8:13. Szinte azonnal Zvizej válaszol, 9:13, 29. perc.

Gulyás az utolsó másodpercben ziccerben, 9:14. Szünet!

Folytatódik a mérkőzés. Poteko négyre faragta a Celje hátrányát, 10:14. Chema lépte el. Razgor test mellett szép góllal szépít, 11:14. Mintha a Veszprém kissé megtorpant volna. Ilic nem ért ezzel a megállapítással egyet, 11:15.  Sliskovic reagál azonnal, 12:15. Gulyás átlövésével 12:16.

Ivic góljával 13:16-ra módosul az állás. Gulyás fekszik a földön, a combját fájlalja... A Celje dobhat büntetőt, Gulyás bicegve megy le a pályáról. Razgor hetesét Mikler megfogta, marad a 13:16 a 36. percben. Eladott veszprémi labda, de Mikler megfogta Razgor ziccerét. Marguc is kihagyta a túloldalon. Újra Mikler, a magyar kapusnak ma nagyon nehezen lehet gólt lőni.

Ruesga a balátlövő, a Veszprém két beállóval próbálkozik. Razgor ziccerével, 14:16, Egyértelmű most már a veszprémi hullámvölgy. Christian Zeitz a pályán. Sulic megszerzi első gólját, 14:17.

Zeitz szerzett labdát, és góóóól,14:18. A Celje időt kér.

Blagotinsek találatával 15:18. Skok fogja Ilic próbálkozását. Zúg a Veszprém, Veszprém!, a vendég drukkeret nem tudják elhallgattatni. Közben kiállítást kapott az egyik hazai játékos.

Gulyás visszajött és szép megoldással újra négy van közte, 15:19.

A Celje két perce támad, nem passzív, hanem gól, Ivic: 16:19. Sulic harcol ki hétméterest, Ilic végzi el hibátlanul, 16:20. Aztán Celje lőhet büntetőt, Zarabec ejtése sikeres, 17:20. Sulic sokadik ziccerét hibázza el tőle szokatlan módon.

Az exveszprémi Zivan Pesic érkezett a pályára. Schuch pedig két percre leül. Heteshez jut a Celje, Marguc szabálytalankodott. Zarabec negyedik büntetőjét is belövi, 18:20. Chema adja el a labdát, Zvizej pedig az üres kapuba vágja a labdát, 19:20. Ortega mester időt is kér azonnal. Megkezdődik az utolsó tíz perc.

Chemát kell ápolni. Az egyenlítésért támad a Celje. Elrontják.

Marguc a lehető legjobbkor szerez gólt, 19:21. Janc szépített, 20:21.Újabb eladott veszprémi labda. Sulic majd' szétrobban. Nem tudott a Celje egyenlíteni. Még hat és fél perc van hátra. Gulyás ma ellenállhatatlan, hatodik gólját szerzi, 20:22. Kodrin góljával már csak egy van közte, 21:22, 55. perc. Ilic szenzációs passza után Nilsson eredményes, 21:23.

Mikler véd kétszer is bravúrosan, de így is hetest kap a Celje. Négy perc maradt. Zarabec ejtését Mikler nagy üggyel, bajjal, de megfogja. Maradt a 21:23. Marguc adja el. Mikler megint. A celjei arénában nem hallani mást, csak azt, hogy: Roli, Roli, Roli!

Ortega mester kap egy sárgát. Nilsson hatalmas helyzetben ront, vagy Skok véd. Időt kér a Celje. Már csak két perc maradt hátra.

A feszültség tapintható. Támadhat a Celje. Ivic fölé bombázza. Egyetlen perc maradt, az állás: 21:23. Zvizej lökte rá a reklám táblára Gulyást, a büntetése két perc. Húsz másodperc a végéig. A Veszprém passzolgat a celjei kapu előtt, gyönyörű kínai figura végén Ilic góljával 21:24.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!