Telekom Veszprém

2014.04.15. 10:25

Mikler Roland érkezik, Alilovic hosszabbított

Veszprém – A korábban már a veszprémi csapattal többször is hírbe hozott Mikler Roland bejelentette, a következő szezontól a bakonyi kézilabdaklubot erősíti. A kapus érkezését kedden sajtótájékoztató keretében erősítette meg az MKB-MVM Veszprém KC.

Horváth Gábor

Hajnal Csaba sportigazgató: - Ez egy rendkívül fontos nap a klub életében. Úgy gondoljuk, a hosszú távú terveinket érintő bejelentést tudunk tenni. A válogatott elsőszámú kapusával, Mikler Rolanddal hároméves szerződést kötöttünk. Ő európai mértékkel is az egyik legnagyobb tehetség a 30 év alatti kapusok között. Christian Zeitz május végén Veszprémbe költözik. Gasper Marguc és Lékai Máté is érkezik, ezek nagy lépések. Mirko Alilovic meghosszabbította szerződését, 2018-ig. Lassan befejeződik tervünk megvalósítása. Szerintünk a csapat jövőre még erősebb lesz.

Fonyó Károly elnök: - Hajnal Csaba remekül összefoglalta a lényeget. Örülünk, hogy a csapat fiatalítása sikeres. Az is fontos, hogy magyar játékosokat igazoljunk. Továbbra is fenntartom azt az állítást, hogy a magyar kézilabda közvéleménynek fogunk még meglepetéssel szolgálni a közeljövőben.

Kálomista Gábor társelnök: - Néhány városi legendát eloszlatnék, Mikler Roland a Veszprém kapusa lesz, nem adjuk kölcsön. Nagyon fontos erősítésnek tartjuk.


A kapus érkezését Hajnal Csaba (jobbra) jelentette be, mellette: Carlos Ortega, Bognár Nándor, Fonyó Károly, Kálomista Gábor (Fotó: Penovácz Károly)

Bognár Nándor, Mikler Roland menedzsere elmondta: Roland azért nem volt személyesen jelen az bejelentésen, mert egy másik klub alkalmazásában áll, ezért nem tudott eleget tenni kötelezettségének.

Carlos Ortega edző: - Mikler egy nagyon jó kapus, a magyar válogatott fontos játékosa, leigazolása nagy előrelépés a jövőre nézve.

Hajnal Csaba a Napló kérdésére megjegyezte: a szintén élő szerződéssel rendelkező Fazekas Nándornak múlhatatlan érdemei vannak a klubban, a közeli napokban ülnek le vele az egyesület vezetői, megbeszélik, hogyan tovább. - Nemcsak kapusként, hanem a szakmai oldalon az utánpótlásban és az első csapatnál is számítunk rá. A klub vezetések konkrét tervei vannak, voltak már megbeszélések. Olyan megoldást szeretnénk találni, ami számára és a családja számára is megfelelő.

Jövőre a SEHA-ligában a Veszprém

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a Veszprém a következő idényben a nemzetközi SEHA-ligában szerepelhet a Bajnokok Ligája mellett. Persze a honi pontvadászat is ott van még. Hajnal Csaba lapunk kérdésére elmondta, ha a szövetség megadja az engedélyt már csak a részletek kidolgozása van hátra. – Akad még néhány kérdés, például vigyáznunk kell, nehogy túlvállaljuk magunkat. A következő idényben a BL-ben a csoportkört karácsonyig le akarják bonyolítani, fontos, hogy ne legyen túl sűrű a programunk. A magyar bajnokságban a rájátszásban, a kupában a négyes döntőben kapcsolódnánk be - árulta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!