Telekom Veszprém

2015.03.31. 18:14

Menetel a bajnok - Az Orosházát tizenhárom góllal verte a Veszprém

Az elmúlt hetek kimerítő terhelésével dacolva újabb magabiztos és könnyed sikert aratott a veszprémi férfi kézilabda együttes. Most Orosházán nyert.

B. Virág Rita

Orosháza - Veszprém - 25:38 (8:21)

Orosháza, 1000 néző. V.: Heim, Kiss. Orosházi FKSE: Herjeczki, Mikós (kapusok), Buday 1, Szeitl, Strannig 1, Knezevic 4 (3), Berta 0, Cemas 6, Varsandán 2, Németh G. 5, Mazic 1, Benmiloud, Pásztor 1, Benis 1, Németh L. 1, Tárkányi 2. Edző: Vladan Jordovic. Veszprém: Mikler, Rózsavölgyi (kapusok), Gulyás 7, Iváncsik 4, Schuch, Ruesga 4, Ilic 5 (3), Nilsson, Zeitz 3, Jamali 3, Ugalde 1, Marguc 5, Terzic 1, Sulic 4, Lékai 1, Schmid. Edző: Carlos Ortega.

Kiállítások: 2, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 4/3.

A veszprémiek jobbszélsője, Gasper Marguc remek formát mutatott és öt gólig jutott Orosházán Fotó: Penovác Károly

Nem sok ideje maradt a vasárnapi SEHA-Liga döntő után a regenerálódásra a veszprémi férfi kézilabda csapatnak. Kedden már az ország másik felében, Orosházán volt fellépése a magyar bajnokságban.

A vendégektől pihenőt kapott Nagy László, valamint Chema Rodriguez, és sérülés miatt hiányzott Mirko Alilovic kapus. Az U23-as alakulatból Rózsavölgyi Gergő hálóőr, valamint Schmid Péter kapott lehetőséget Ortega mestertől. Végre Iman Jamali is játékra jelentkezett.

Knezevic találatával indult a magyar bajnokság negyedik fordulójának mérkőzése, a vendégek első találatára három percet kellett várni, akkor Ilic volt eredményes hétméteresből. Az Orosháza láthatóan már ekkor sem tudott mit kezdeni a veszprémiek falával, s a 7. percben többek között Gulyás triplájának köszönhetően már 2:5 állt az eredményjelzőn.

A bakonyiak, nem megbántva a vendéglátókat, egész más dimenziót képviseltek, tetszés szerint lőtték góljaikat, s negyedóra elteltével 4:10 volt az állás.

Mikler is jól védett, így a félidő második részében csapattársai több könnyű gólt szereztek, ebben élen járt Marguc és Gulyás is. A játékrész végére komoly hátrányba került az Orosháza (8:21).

A szünet után Rózsavölgyi Gergő állt a veszprémi kapuba. Rögtön a félidő elején Schuch kapott két percet, ám ez se befolyásolta igazán a játék alakulását, mert az Orosháza nem tudott faragni a hátrányából. Sőt a 40. percben Iváncsik ziccere után már 15 góllal vezetett a bajnoki címvédő (12:27).

Érthetően a figyelem már lanyhult, s ekkor egy jó szériával az Orosháza közelebb lopódzott a vendégekhez (17:28).

Az Orosháza nagyon szeretett volna tízen belülre kerülni, s az 51. percben Németh G. találatával 21:31-re módosult az eredmény. Jamali gólja azonban szertefoszlatta a hazaiak vágyálmait.

A hajrában újra a veszprémi szélsők pillanatai következtek, Iváncsik, Marguc és Gulyás is eredményes volt, s erre már nem volt válasza a házigazdáknak, így alakult ki a tizenhárom gólos, magabiztos különbség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!