Telekom Veszprém

2014.04.13. 13:46

Megvan a kupa

Pécs, Veszprém – Huszonharmadik Magyar Kupa győzelmét aratta a veszprémi férfi kézilabdacsapat, amely elsősorban kiváló védekezésének köszönhetően biztosan győzte le a Szegedet.

Horváth Gábor

MKB-MVM–Pick

27:21 (13:13)

Pécs, 2500 néző. V.: Dobrovits, Tájok. MKB–MVM: Fazekas – Iváncsik T. 1, NAGY 5, Chema, Sulic 4, ILIC 8 (5), IVÁNCSIK G. 3. Csere: ALILOVIC (kapus), SCHUCH, TERZIC 1, UGALDE 3, Vilovski, Gulyás 2. Edző: Carlos Ortega. Pick Szeged: MIKLER – Mindegia 2, Zubai 1, Blazevic, Ilyés 1, PRCE 5, Vadkerti 1. Csere: Tatai (kapus) BALOGH 3, Parrondo, Vranjes 1, Ancsin 2, Larholm 3 (3), Kekezovic 2. Edző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítások: 8, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 7/5, ill. 3/3.

Veszprémi támadással, szegedi góllal kezdődött a találkozó, Ilyés volt letámadásból eredményes. Fantasztikus volt a hangulat, miközben a csapatok kissé visszafogottan, de kemény védekezéssel kezdtek. A Szeged volt lépéselőnyben, egy-egy góllal vezetett a Pick, majd a hetedik percben Prce 4:2-re alakította az eredményt. Mikler parádézott, igaz, Ilic hetesénél tehetetlen volt. Az első három veszprémi gólt a szerb átlövő szerezte.

A veszprémi Iváncsik Gergő a labdával az MKB-MVM Veszprém - Pick Szeged Magyar Kupa döntőjében Pécsen, a városi sportcsarnokban 2014. április 13-án. A veszprémi csapat sorozatban hatodszor, összesítésben pedig 23. alkalommal nyerte meg a férfi kézilabda Magyar Kupát, miután a döntőben 27-21-re győzött. (MTI Fotó: Kovács Anikó)

A 13. percben még mindig vezetett a Tisza-parti csapat, annak ellenére, hogy támadásban visszaesett, Mikler ezúttal kifogott Ilicen a büntetőnél, 4:5. A 15. percben Sulic egalizált, Terzic találatával elősször vezetett a Veszprém, 6:5. Pastor időt kért. A folytatásban egyenlített a Pick, majd Iváncsik Tamás átövésből (!) szerzett gólt. A bakonyiak támadásban többször is hibáztak, ám a védekezés egyre hatékonyabban működött, 21. perc: 8:8. A Veszprém kezdeményezett, ám a szünetig nem tudta megtartani előnyét.

A második félidőt emberhátrányban kezdő szegediek hiába egészültek ki, újabb két perces büntetést kaptak. A Pick képtelen volt betalálni, az MKB-MVM kettőre növelte előnyét, 35. perc: 15:13. Már hárommal vezetett a Veszprém, amikor Ancsin csaknem hét perc után megtörte a rossz sorozatot. Úgy tűnt, hiába, a bakonyiak uralták a játékot. Mikler tartotta életben a támadásban megbénuló szegediek reményeit.

Nagy László, az MKB-MVM Veszprém csapatkapitánya a kupával, miután csapata 27-21-re győzött a Pick Szeged ellen a kézilabda Magyar Kupa döntőjében Pécsen, a városi sportcsarnokban 2014. április 13-án. A veszprémi csapat ezzel sorozatban hatodszor, összesítésben pedig 23. alkalommal nyerte meg a kupát. MTI Fotó: Kovács Anikó

 

Míg a Tisza-partiaknál hibáztak a szélsők, a másik oldalon Ugalde pontos volt. Két-három góllal vezettek a veszprémiek, majd a 49. percben Ilic négyre növelte az előnyt, 21:17. Nagyon úgy tűnt, hogy eldőlt a csata.

És így is történt, a Pick nem adta fel, de a csapat védekezése már nem volt elég ahhoz, hogy visszajöjjön a meccsbe. Alilovic ráadásul fontos labdákat fogott. A bakonyiak megérdemelten gyűjtötték be sorozatban hatodik kupasikerüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!