Telekom Veszprém

2015.04.21. 17:47

Legjobbjai nélkül is simán nyert a Veszprém

Veszprém – Legjobbjai nélkül, félgőzzel is könnyedén nyert a Veszprém a magyar bajnokság rájátszásában a Tatabánya ellen.

B. Virág Rita

Veszprém-Tatabánya

32:24 (20:13)

Veszprém. V.: Andorka, Hucker. Veszprém: Alilovic 1 – Marguc 5 (3), Zeitz 5, Schuch 2, Nilsson 2, Terzic, Iváncsik G. 6. Csere: Lékai 2, Jamali 4, Gulyás 2, Ruesga 2, Sulic. Edző: Carlos Ortega. Tatabánya: Paul - Pásztor Á. 1, Harsányi 4 (1), Diaz 3, Mazák 2, Bodó 5, Törő. Csere: Boros (kapus), Dénes, Mousavi 1, Boskovic 2 (1), Katzirz, Juhász 3, Nagy Sz. 3, Gábor. Edző: Vladan Matic.

Kiállítások: 10, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2.

Villámrajtot vett a veszprémi alakulat, a 4. percben már 3:0-t mutatott az eredményjelző. Bodó szerezte a vendégek első találatát, majd Diaz vágtázott végig a kapuig. Bodó átlövésével egyre zárkózott a Tatabánya, de jó védekezés után Iváncsik lódult meg – futás és labdavezetés közben arra is maradt ideje, hogy megtörölje a kezét, nehogy kicsússzon kezéből a laszti. Mazák kiállítását követően pedig már négyre hízott a különbség Marguc góljával (7:3).

Érezhetően nem BL tempóban kézilabdázott a házigazda, több hiba csúszott a támadásokba, így Diaz vezérletével 9:8-ra felzárkózott a vendég együttes.

A két védelem nem volt egy súlycsoportban, s ennek köszönhetően míg a Bányász minden kapura lövésért megkínlódott, addig a bajnoki címvédő remek gólokkal fokozatosan elhúzott (25. perc: 16:11).

A félidő hátralévő részében sem változott a játék képe, sőt a végre lehetőséghez jutó Jamali nagyon igyekezett, így a Veszprém megnyugtató előnnyel vonulhatott pihenőre (20:13).

Fordulás után öt percet sem kellett várni, hogy tízre hízzon a differencia (24:14). Legjobbjait továbbra sem küldte pályára Ortega-mester, Nagy L., Ilic, Chema és Sulic is a padon ücsörgött. Utóbbi csak másodpercekre lépett pályára.

A játékrész közepéig rendre tíz volt közte, majd a Tatabánya egy 3:0-ás szériával 27:20-ra jött fel. Persze a félgőzzel kézilabdázó bakonyiak sikerét semmi sem veszélyeztette, s Zeitz átlövése tett pontot a vendégek sorozatára.

A végén még az okozott némi izgalmat, hogy kettős emberhátrányba került a Veszprém, ám jól húzta az időt, így egyetlen kapott góllal megúszta. Végül biztos hazai siker született.

A várakozás szerint alakult a meccs

Carlos Ortega: – Ma azoknak adtam lehetőséget, akik a Párizs ellen kevesebbet játszottak. A várakozásoknak megfelelően alakult a találkozó, az első félidőben sikerült elhúznunk, a másodikban pedig tartottuk a különbséget.

Vladan Matic: – A mérkőzés kezdetén túlságosan is tiszteltük az ellenfelet. A másodikban feljavult a teljesítményünk. Úgy gondolom, hogy jó meccset játszottunk. Továbbra is a harmadik hely a célunk, ez a derbi jól szolgálta a felkészülést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!