Telekom Veszprém

2014.04.19. 16:26

Kézi-BL: a veszprémi kézisek bevették Párizst

Kétgólos előnyt szerzett idegenben az MKB-MVM Veszprém KC a kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A bakonyiak szombaton bevették Párizst.

Horváth Gábor

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első fordulójában Párizsban lépett pályára a magyar bajnok. Természetesen mindkét csapatnál hatalmas volt a készülődés, a Veszprém és a PSG sem jutott még be a BL négyes döntőjébe, a kölni rendezésű final fourba. Biztos, hogy idén az egyik sorozat megszakad, a bakonyi drukkerek nagyon bíznak benne, hogy kedvenceik lépik át végre azt a bizonyos határt.

Az első meccs előtt magyar oldalon szinte mindenki azt mondta, ha a csapat tudja hozni kőkemény és szilárd védekezését, továbbjuthat ebből a párharcból, hiszen a franciáknál rengeteg a sztár, csapatként viszont nem túl egységes a PSG.

Némi kapkodás után büntetőből született a találkozó első gólja, Ilic volt eredményes. A vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, olyannyira, hogy szépen fokozatosan megléptek vetélytársuktól. A 14. percben, 4:7-nél hiába kért időt Gardent, Iváncsik Gergő és Sulic találataival ötre (4:9) nőtt a veszprémi előny. A PSG cserélt és ez bejött a franciáknak, Vori vezérletével egyenlített a hazai együttes, 9:9. Nagy törte meg a vendégek rossz sorozatát, miközben kétszer is emberhátrányba került a csapat, Sulicot, majd Terzicet szórták ki két percre.

A francia kirakatcsapat nem tudta megállítani a magyar bajnokot, Chemáék (fehérben) megtalálták vetélytársuk gyenge pontjait (Fotó: Ary György)

A 26. percben egyenlő (11:11) volt az állás, sőt Nagy a vezetést is megszerezte, de a párizsiak hajráztak jobban és ők vonulhattak előnnyel a pihenőre.

A második félidő Császár lövéssel és Fazekas védéssel kezdődött. Veszprémi hiba után Vori háromra növelte a különbséget, 33. perc: 16:13. Ilic és Ugalde válaszolt, majd Nagy hatodik góljával egyenlített, 17:17. Mindkét csapat igyekezett nyugodtan, taktikusan játszani, érződött, akinek sikerül meglódulnia, könnyedén otthagyhatja a másikat. A védekezésre, a biztonsági kézilabdára helyeződött a hangsúly. Ebben pedig az MKB-MVM jár előrébb, ami hamarosan be is bizonyosodott.

Fazekas két fontos védése után kettőre nőtt a bakonyiak előnye, 49. perc: 20:22. Melic hétméteresből szépített, Kopljar egyenlített, de a másik oldalon nagyobb volt a tűz. Nagy, Chema és Ilic igazi vezéreknek bizonyultak. Na és persze nem szabad megfeledkezni Fazekasról, akit kétperces kiállítása (a kapus megrúgta a felső kapufát, ezért kapott büntetést) után ziccert védett. Előtte Alilovic hetest hárított. A véghajrában egygólos előny birtokában a Veszprém támadhatott, és Ilic újra bevette Sierra kapuját.

A magyar bajnok az első félidő hajrájától eltekintve vetélytársa fölé nőtt és megérdemelten szerzett előnyt idegenben. Az egy hét múlva esedékes visszavágón remek esélyekkel indul a legjobb négy közé jutás kiharcolásáért.

Philippe Gardent: - Gratulálok a Veszprémnek, nagy mérkőzést játszottunk. Számunkra pozitívum, hogy sikerült nagyobb hátrányból felállnunk. Ez erőt adhat a visszavágóra.

Carlos Ortega: - Remek meccset játszottunk a franciákkal. Elégedett vagyok, ugyanakkor nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy lesz még egy visszavágó. A PSG veszélyes ellenfél, de bízom benne, hogy hazai pályán sikerül bebiztosítanunk a továbbjutást.

Nagy László: - Kemény meccs volt. Jól kezdtünk, a folytatásban azonban több hibát is vétettünk. Örülök, hogy sikerült nyerünk, ez nagy dolog, azonban a visszavágóra továbbra is száz százalékosan kell majd koncentrálnunk.

PSG - MKB-MVM 26:28 (14:12)

Párizs, 3500 néző. V.: Gubica, Milosevic (horvátok). Paris Saint-Germain: Annonay – Abalo 2, Narcisse 3, Gunnarsson, Diaw, Hansen 4, Mtima 5. Csere: Sierra (kapus), Melic 4 (4), KOPLJAR 4, Császár, Melic, Hallgrimsson 1, VORI 3, Robledo. Edző: Philippe Gardent. MKB-MVM Veszprém KC: Alilovic – Iváncsik T. 2 (2), NAGY 9, CHEMA 2, Sulic 3, ILIC 7 (4), Iváncsik G. 2. Csere: FAZEKAS (kapus), Vilovski, Ruesga, Gulyás 1, Ugalde 2, Jamali. Edző: Carlos Ortega.

Kiállítások: 8, illetve 0 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 6/6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!