Telekom Veszprém

2014.08.30. 09:11

Két nagy rangadónak ad otthont vasárnap a Veszprém Aréna

Az idén első alkalommal kiírt Szuperkupáért csatázik vasárnap a két (illetve négy) nagy klub a magyar kézilabdában. A helyszín a Veszprém Aréna, a nagyszerű szurkolás, a hangulat és a küzdelem is garantált.

Horváth Gábor

Tétmeccsen a Pick Szeged lesz az első hazai ellenfele az MKB-MVM Veszprém KC-nak a 2014/2015-ös szezonban, ami valljuk be, stílusos nyitány. A Szuperkupáért kiírt mérkőzés vasárnap 17.15-kor rajtol.

Azt a résztvevők nem titkolták, hogy kicsit furcsa mindjárt a legnagyobb hazai derbivel kezdeni az idényt, ezzel együtt mindkét csapat nagyon várja az összecsapást. Már csak azért is, mert egyetlen győzelemmel trófeával lehet indítani a hosszú évadot, azaz ilyen egyszerűen egyetlen címet sem lehet megszerezni.

A veszprémi csapat nyáron tovább erősödött, a bakonyiak (középen Carlos Ortega edző) ma a Szegeddel csatáznak 
Fotó: Penovác Károly

A bakonyi szurkolók természetesen azt várják, hogy kedvenceik – ahogyan általában hazai környezetben lenni szokott – ezúttal is bedarálják a Tisza-parti gárdát. Az optimizmus nem alaptalan, hiszen az MKB-MVM bombaerős kerete idén nyáron tovább izmosodott. Új ember érkezett a jobb szélre a szlovén Gasper Marguc személyében, a svéd Andreas Nilsson a beállós pozíciót, a németek rutinos kézilabdázója, Christian Zeitz pedig a jobbátlövő posztot tehermentesíti/teljesíti ki többek között. A csapat két magyar válogatottal is bővült: Mikler Roland és Lékai Máté is nagy fogás, igaz, az irányító sérülés miatt (Mirko Alilovic kapushoz és Iman Jamali átlövőhöz hasonlóan) jelenleg nem áll rendelkezésre. Mikler helyzete érdekes, hiszen Szegedről tette át a székhelyét Veszprémbe, s most korábbi társai ellen bizonyíthat a nagyszerű kapus. Carlos Ortega mester tehát egy nagyszerű alakulatot dirigálhat a soron következő évadban (is).

A szegediek úgy állnak az összecsapáshoz, mint tavaly, idegenben az a céljuk, hogy minél jobban megszorongassák a címvédőt. A szintén spanyol mester vezette Tisza-parti együttes játékosállománya ugyancsak átalakult, Juan Carlos Pastor edző elmondta, a rangadó jó fokmérője lesz annak, hol tart jelenleg csapata. Ezzel együtt a Pick Szeged a bajnoki és a Magyar Kupa címhez hasonlóan ezért a trófeáért is harcba száll.

A férfi rangadó előtt, 15 órától rendezik meg a női Szuperkupát, amelyért a Győri Audi ETO és a Ferencváros száll harcba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!