Telekom Veszprém

2014.10.02. 11:30

Christian Zeitz a fegyelmezett ember

Veszprém - Tipikus németnek tartja magát Christian Zeitz, az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabda együttes légiósa. A sztereotípia szerint precíz, pontos, rendszerető a német nép, ahogy a balkezes átlövő is.

B. Virág Rita

Christian Zeitz bevallottan zárkózott ember, nehezen nyílik meg, a csapat öltözőjében sem ő a hangadó. Nem is indult vele könnyen a beszélgetés, minden kérdést azonnal a kézilabda pályára vitt , mintha tudatosan kerülni akarta volna, hogy róla bármi érdekes kiderüljön.

Nem is hinnénk, hogy milyen különleges ember. Olyasfajta önfegyelemmel rendelkezik, ami igen ritka.

- A fegyelem, a fegyelmezettség az életem szerves része. Azt gondolom, egy profi sportoló életében a pályán, valamint a civil életben mutatott fegyelem között nincs különbség. A siker titka számomra ez az életfelfogás - hangsúlyozta.

Ennek a hozzáállásnak a része az is, hogy mindennap nagyon korán kel és időben fekszik, kilengést nem igen enged meg magának. Többször előfordult az is, hogy a napi edzéseken kívül külön erősít, egyszerűen azért, mert neki ez a természetes, a megszokott.

Az alkohol, az egészségtelen ételek sem férnek bele a mindennapjaiba. A magyar konyha remekjeit például nem szívesen kóstolja, azt mondta, számára ezek az ételek túl nehezek, megterhelőek, szívesebben fogyaszt inkább könnyű salátákat.

Nem is gondolnánk, hogy mégis az alkohollal függ össze az egyik hobbija is. Az egyik ismert vodka limitált kiadásait gyűjti, nagyjából százötven üveget taksál az eddigi szerzemények száma.

No, azért senki se higgye, hogy Christian Zeitz tökéletes, ezt mi sem bizonyítja jobban a következő:

- A kávé nagy rajongója vagyok. Évekkel ezelőtt vettem egy igen profi kávégépet, amellyel bármilyen típusát el tudom készíteni. Képes vagyok akár naponta tíz csészével is meginni, egyszerűen imádom az eszpresszót - árulta el.

A balkezes átlövő, aki négyszer nyert már Bajnokok Ligáját, olimpiai- és világ-, sőt Európa-bajnoki címet is ünnepelhetett a német válogatottal arról is beszélt, Németországban hetekre, de inkább hónapokra előre elkészítik a játékosok programját és ettől (leginkább) soha nem térnek el. Ezt szokta meg, hiszen ő is precíz, pontos ember. Viszont itt, sokkal rugalmasabb az élet. A tréningeken kívül például a spanyol csapattársainak fel se tűnik, ha egy-egy megbeszélt találkozóról akár fél órát is késnek - tette hozzá nevetve.

Arra a kérdésre, tisztában van-e vele, hogy ő az első német légiós a magyar csapatnál é egyáltalán a magyar mezőnyben, Christian Zeitz úgy válaszolt, egyáltalán nem meglepő, hogy németként Veszprémbe igazolt.

- Az MKB olyan színvonalat képvisel, amely a nemzetközi mezőny minden tagja számára vonzó. Szerintem a német kézilabdások is egyre szívesebben hagyják ott a Bundesligát, ha egy ilyen erős csapathoz szerződhetnek. Ráadásul itt sokkal szebb az idő, mint Kielben, ahol szinte állandóan esett - tette hozzá.

Arról is szó esett, szerinte Veszprém megérett a Bajnokok Ligája sikerre. Tele van nyerő típusú játékossal.

- Senki ne becsülje le, hogy tavaly nem jutott a döntőbe az együttes. Úgy gondolom, hogy önmagába, a Final Fourba eljutni a legnehezebb. Ellenfélként megtapasztaltam már, remek csapat a Veszprém, de az idén már a végső sikerre is eséllyel pályázik.

A Löwen ellen nehéz meccsre számít

Christian Zeitz bevallottan zárkózott ember. Nem szívesen beszél a magánéletéről sem. Annyit azért elárult, nagyon jól érzi magát Veszprémben és a Balaton partján, már jól berendezkedett. Tipikus németnek vallja magát, úgy is fogalmazhatnánk,azt szereti, ha rend a lelke mindennek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!