Telekom Veszprém

2014.07.26. 18:22

Csapatépítésként strandoltak a kézilabdások

Alsóörs, Balatonfüred – Az MKB-MVM Veszprém kézilabda csapata a héten kezdte meg az edzéseket az új szezonra, ami szombaton a csapatösszetartás jegyében az alsóörsi strandon, illetve a Balatonfüredi Kempingben zajlott.

Heffler Péter

Az alsóörsi strand homokos kézilabda pályája nem akármilyen „strandolókat” fogadott szombat délelőtt, ugyanis az MKB-MVM Veszprém kézilabda csapata tartott edzést rajta. Igaz, az edzés játékos jellegű volt, mivel a foglalkozás épphogy a kemény alapozásból való kis kizökkenést szolgálta. Az edzés oldott hangulatára példa, hogy a két-kapus játékhoz még az edző Carlos Ortega is beszállt.

– Nagyon lényegesek ezek a programok abból a szempontból, hogy az újak megtalálják a helyüket, kellőképpen összecsiszolódjanak a játékosok és miközben megismerjük egymást,jól is érezzük magunkat. –
árulta el a vezetőedző. A tréner hozzátette, hogy jövő héten öt nap alatt már tizennégy edzésük lesz, így szükség is van a jó hangulatra. Mikler Roland, a Pick Szegedtől igazolt hálóőr éppen ezért is üdvözölte akis kikapcsolódást.

– Rendkívül megterhelő volt a napi három edzéssel ez a hét. Úgy volt, hogy ma reggel is futás lesz a program, így azt hiszem mindenki örült ennek a szombat délelőttnek – mondta a kapus. A rövid megbeszélést, bemelegítést követően cicázós játékkal kezdődött az edzés, aminek könnyedségét jelzi, hogy egy ponton volt, aki a megkülönböztető mezt inkább elásta a homokban, csakhogy megússza a fogó szerepét. Aztán a két-kapus körmeccseknél kiderült, hogy az újonnan érkezők nem csak a játékban, hanem az ugratásokban is partiban voltak. Az RKCeljéből igazoltLékai Máté pedigúgy tűnik, hogy megtalálta számításait.

- Nagyon jól érzem magam Veszprémben és a csapatnál is, és tényleg remek volt ez a mai strandolás. Sokat nevetünk, ugratjuk egymást ilyenkor, vagyis tényleg nagyon hasznosak ezek a programok.– árulta el az irányító. Aztán a kitűzött célokról is beszélt pár szót. - A vezetők megfogalmazták már, de én is úgy gondolom, hogy a magyar bajnokság és a magyar kupa kötelezőnek tekinthető, a Bajnokok Ligájában pedig a minimum, hogy a finalfourigeljussunk – tette még hozzá. ATHW Kiel csapatától igazolt Christian Zeitzegy kicsit tovább is ment ennél.- Igazán jónak tűnik a csapat, tehát egyértelműen az a cél, hogy mindent megnyerjünk, beleértve a Bajnokok Ligáját is! – mondta a német átlövő.

Az alsóörsi játékos edzést és mártózást aztán a Balatonfüredi Kempingben kajakozás követte, majd a wakeboard pályán zárult a nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!