Telekom Veszprém

2015.04.16. 14:00

Bajnokok Ligája: bármi megtörténhet

A veszprémi kézilabdacsapat legrutinosabb tagja szerint bármi megtörténhet a Paris Saint-Germain elleni BL-negyeddöntős párharc visszavágóján.

Horváth Gábor

A felek úgy folytatják a párharcot, ahogyan az első meccset elkezdték: döntetlenről. Csakhogy ezúttal már mindenképpen eldől a csata: vasárnap a Bajnokok Ligája négyes döntője lesz a tét a Veszprém Arénában.

Egy héttel ezelőtt úgy tűnt, hogy a Veszprém akár már az első meccsen lezárhatja a párviadal érdemi részét, ám az ötgólos előny elolvadt a párizsiak otthonában, 24:24 lett az ütközet vége.

- Szomorúak voltak a meccs után? - kérdeztük Iváncsik Gergőt, a bakonyiak legrutinosabb játékosát, aki nemrég adta át a múltnak Csoknyai István 602 meccses klubrekordját.

Iváncsik Gergőnél senki sem szerepelt többször bakonyi színekben, a szélsőnek óriási a rutinja
Fotó: Penovác Károly

- Kicsit csalódottak voltunk, igen, hiszen nem volt szoros a meccs. Legalábbis 50 percig nem, úgy éreztük, megfogtuk a Párizst. Sajnos azonban a hajrá nem úgy sikerült, ahogyan azt szerettük volna. Talán fejben fáradtunk el, támadásban és védekezésben is hibáztunk. Van hiányérzet, de összességében azért örülni kell az iksznek.

- Tavaly ilyenkor egy hitét vesztett PSG érkezett a Veszprém Arénába.

- Most viszont más a helyzet. nincs lefutva semmi, bármi megtörténhet. Persze bízom benne, hogy a mi javunkra dől el a párharc. Ehhez azt a bizonyos első 50 percet kell továbbvinnünk, az utolsó tízben mutatott játékot pedig kijavítanunk.

- Vérszemet kaptak a franciák?

- Elképzelhető, hiszen a végén sikerült feljönniük. Ők is tudják, hogy van esélyük a továbbjutásra, mindent bele fognak adni.

- Hogyan készül egy ilyen fontos derbire a veszprémi egyesület legrutinosabb játékosa?

- Ezek a számok, statisztikák csak ilyenkor jutnak eszembe, amikor kérdeznek róluk, egyébként nem szoktam velük foglalkozni. Ugyanúgy végzem a dolgom, ahogyan korábban. Persze büszkének kell lennem az elmúlt időszakra, s igyekszem haszonsítani a tapasztalatokat. Ha kell, megosztom mással is, ebben az együttesben mindenki segít mindenkinek életkortól és rutintól függetlenül. Ezért vagyunk jó csapat.

A csarnokból kiszoruló drukkerek idén is óriáskivetőn követhetik figyelemmel a csapat BL-negyeddöntős párharcának második felvonását. A Veszprém a Paris SG együttesével csap össze a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe kerülésért. Az első meccs 24:24-es döntetlent hozott, a visszavágót vasárnap 17.30-tól rendezik. A szurkolók a Szeged mérkőzését is megtekinthetik a Veszprém Aréna előtti kivetítőn. A múlt héten kétgólos sikert arató Tisza-partiak a német THW Kiel otthonában lépnek pályára, a találkozó 19.30-kor rajtol.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!