Telekom Veszprém

2015.04.19. 13:54

Final Fourban a Veszprém!

Veszprém - Csodás teljesítménnyel teljesítette a küldetést a veszprémi férfi kézilabda együttes: 34:28-ra legyőzte a PSG-t és ezzel története során másodszor bejutott a kölni négyes döntőbe!

B. Virág Rita

Veszprém-PSG

34:28 (16:12)

Veszprém, 5000 néző. V.: Nikolic, Stojkovic (szerbek). Veszprém: Mikler - Ugalde 4, Terzic 1, Schuch, Nagy 4, Sulic 5, Gulyás 3. Csere: Alilovic (kapus), Chema 4, Ilic 7 (1), Zeitz, Nilsson 1, Marguc 3, Ruesga 2, Iváncsik G.  Edző: Carlos Ortega. Paris Saint Germain: Omeyer - Mtima 2, Accambray 2, Hansen 15 (5), Gunnarsson 3, Barachet 1, Abalo 1. Csere: Annonay (kapus), N'diaye, Gojun, Kopljar 2, Narcisse 1, Vori, Melic 1. Edző: Philippe Gardent.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 5/5.

Ötezer, pirosba öltözött szurkoló várja, hogy a veszprémi férfi kézilabda csapat története során másodszor is kivívja a kölni négyes döntőbe jutást a Bajnokok Ligájában. Óriási a tét, főleg annak tudatában, hogy a párharc első összecsapásán 24:24-es döntetlen született. Zajlik a bemutatás, csodás a hangulat, mindjárt kezdünk.

A BL meccseken tényleg mindig fantasztikus a hangulat, de most aztán alaposan kitesznek magukért a szurkolók. Zúg a Ria, ria Hungária és a Veletek vagyunk, nyerni akarunk! Így legyen!

A szurkolók hatalmas molinót feszítettek ki, amin az áll: Az egész világot átutazom, Érted Veszprém, nagy csapatom!

Fotó: Penovác Károly

A Párizs kezdte a játékot és nem sokat kellett várni az első gólra, Barachet bombázott Mikler kapujába. Chema a kispadról felállva egalizált, aztán néhány percre megállt a veszprémiek tudománya. A hazaiak nem a megszokott hatosfalat védekezték, Ugalde játszott zavarót, s ezt a franciák ügyesen használták ki: Gunnarsson dupláját követően már 1:3 állt az eredményjelzőn.

Visszaállt a Veszprém a hatos zónára, s ettől kezdve minden úgy alakult, ahogy azt a csodás hazai drukkerek várták. Ilic és Ugalde góljaival egyenlő lett, majd ismét a szerb átlövő találatának tapsolhatott a nagyérdemű.

Accambray kilenc perces gólcsendet tört meg a 12. percben. Sulicot találta meg egy jó bejátszás, ezt követően azonban Nagy kiállítása megtörte a bakonyiak lendületét és a félidő derekára ismét egál volt (6:6).

A gallok az egyenlítéssel egy időre el is lőtték az összes puskaporukat: Mikler eszén képtelenek voltak túljárni, viszont a magyar bajnok jó védekezésből kiindulva, könnyű gólokkal újra jelentős differenciát harcolt ki (10:6).

Vori és Schuch kakaskodtak, mindketten két perces büntetést kaptak. Kereken húsz percet kellett várni a PSG sztárjának, Hansennek az első góljára, ám a veszprémiek klasszisának, Momir Ilicnek, aki a védekezésből is jelentős részt vállalt, mindig volt válasza. Hansen belehúzott a gólgyártásba a félidő végére, viszont Chema vezérletével négy gólon tartotta a vendégeket a piros mezes házigazda.

A térfélcserét követően ott folytatta a Veszprém, ahol az elsőben abbahagyta: a védelem áthatolhatatlan falat jelentett a gallok számára, a támadó szekció pedig Chema irányításával továbbra is gólerősen kézilabdázott. A PSG játékosai közül egyedül Mikkel Hansen nyújtott kiemelkedőt, akinek mindegy volt, honnan lő, mindenhonnan betalált, azonban a különbség így sem csökkent, sőt a 46. percben 24:17 állt az eredményjelzőn.

A PSG sztár kapusának, Omeyernek pedig olyannyira nem ment, hogy a Annonay le is váltotta. Még a hajrá el sem kezdődött, amikor már talpon volt mind az ötezer néző és azt skandálták, hogy Final Four, Final Four!

Az utolsó percekben kettős emberhátrányba került a magyar bajnok, azonban ez sem zavarta meg. A PSG Hansen góljaival ugyan faragott a különbségből, ám az Ortega-tanítványok győzelmét semmi sem veszélyeztette. A Veszprém végül fergeteges szurkolói buzdítása közepette, rendkívül magabiztos produkcióval története során másodszor is kvalifikálta magát a kölni Final Fourba.

A mérkőzés percről-percre:

1. perc: A PSG kezdte a játékot és Barachet azonnal eredményes, 0:1. A válaszra egy pillanatot sem kell várni, Chema eredményes, 1:1.

2. perc: Egy kipattanó került Gunnarssonhoz, a kapuba vágja a labdát, 1:2.

3. perc: Nagy lövését fogta Omeyer. Ugalde védekezik zavaróban, 5+1-et védekezik a Veszprém. Gunnarssont azonnal megtalálják, 1:3.

4. perc: Mikler fogta Mtima lövését.

6. perc: Ilic bombázott a francia kapuba, 2:3. Mikler  újabb védése után jöhet a Veszprém.

7. perc: Barachet kapott két perces kiállítást. Emberelőnyben a hazai együttes. Szép akció végén Ugalde eredményes, 3:3.

8. perc: Momir Ilic ne sokat packázott, ő Kölnben is bizonyítani szeretne, 4:3.

11. perc: Hatalmas a küzdelem. Veszprémi labdaszerzést követően Gulyás kapott indítást, 5:3.

12. perc: Accambray szépített, 5:4. Kilenc percen át nem dobtak a franciák, jól védekeznek a házigazdák. Sulic kapott jó bejátszást, 6:4.

13. perc: Nagy kapott két percet, miután Hansent elgáncsolta.

14. perc: Mtima hozta fel egyre csapatát, 6:5.

15. perc: Remek francia akció végén Accambray bombázott Mikler kapujába, 6:6. Kezdődik minden elölről.

17. perc: Mikler bravúrja után Gulyás másodszor is bevarrta, 7:6.

18. perc: Ilic csodás passza után Sulic eredményes, 8:6. Aztán a kiállítás sorsára jutott Gunnarsson Sulic elleni szabálytalankodása miatt.

19. perc: Mikler újabb védése után Ugalde kapta fel a kipattanót, Naggyal végigrohantak, s végül utóbbi fejezte be az akciót, 9:6. Omeyer mindjárt felrobban, Chema vágta a kapujába a labdát, a franciák azonnal időt kérnek, 10:6. Omeyer inti nyugalomra övéit.

20. perc: Vori és Schuch kakaskodnak, mindketten két perces büntetést kapnak. Hansen megszerezte első gólját, 10:7.

21. perc: Ezt a figurát jól ismerjük szerencsére, Ilic bombázott a kapuba, 11:7. Narcisse pillanatok múlva reagált, 11:8.

22. perc: Ilic már négy gólos, 12:8. Kopljar is gólt szerez, 12:9.

23. perc: Nilsson fordult le védőjéről, 13:9. Aztán jó védekezést követően Ugalde száguldott végig a pályán, 14:9.

25. perc: Hansen szépített, 14:10. Ilic zseniális, 15:10.

26. perc: Hansen zsenialitásához sem férhet kétség, ám még mindig a Veszprém vezet, 15:11.

27. perc: Nagy Laci sem akar lemaradni, hatalmas átlövés góllal állítja vissza az öt gólos differenciát, 16:11. Mikler véd megint.

29. perc: Gulyás szerzett labdát.

30. perc: Hetest kapnak a franciák, Hansen biztosan értékesíti, 16:12. Időt kér Ortega mester. Vége az első félidőnek, 16:12.

Folytatódik a második félidő.

31. perc: Ilic ma mindenhonnan betalál, 17:12.

33. perc: Gunnarsson kapott jó bejátszást, 17:13.

35. perc: Chema pazar bejátszása után Sulic szerez gólt, 18:13.Mikler ott folytatja, ahol az első félidőben abbahagyta, bravúrt, bravúrra halmoz.

36. perc: Nagy hatalmas bombájával, 19:13.

37. perc: Kopljar ezt bevarrta, 19:14. Ilic adta el a labdát, Melic kapott indítást, 19:15.

38. perc: Gyors gólváltás: előbb Ugalde pattintott átlövésből Omeyer lába között a kapuba, amire Hansen válaszolt, 20:16.

39. perc: Chema nemcsak előkészít, hanem gólt is szerez, 21:16. Mikler pedig újabb védéssel kergeti őrületbe a franciákat. Chemát kellett ápolni.

41. perc: Ruesga érkezik. Terzic bombázott Omeyer kapujába, 22:16. A PSG kapust cserél, Annonay érkezik. Francia időkérés.

42. perc: Zeitz kapott két perces büntetést.

44. perc: Ügyesen húzta az időt a Veszprém, majd a támadás végén Nagy vágta a kapuba a labdát, 23:16.

45. perc: Hansen hatodik gólját jegyezhettük fel elképesztő füttykoncert közepette, 23:17.

46. perc: Ruesga is feliratkozik a góllövők közé, 24:17.

47. perc: Hansent nem tudják tartani a hazaiak, 24:18.

48. perc: Zeitz játszotta meg Sulicot, 25:18. Mikler szenzációóóóós!!!!

49. perc: Talpon a Veszprém Aréna! Pedig még 12 perc hátra van a csatából! Hetest kap a Veszprém, Narcisse meg két percet Ilic rendkívül magabiztos.

50. perc: Hansen nyolc gólos, 26:19.

51. perc: Újra Hansen, 26:20.

52. perc: Ruesga maradt egyedül, 27:20. A PSG hetest kap. Alilovic érkezik. Hansen megszerzi tizedik gólját, 27:21. Ilic játszotta meg Sulicot, 28:21.

53. perc: Hansen Marguccal együtt bedobja. Utóbbi két perces büntetést kap szabálytalankodása miatt, 28:22.

54. perc: Gulyás góljával 29:22. Sulic kapott kiállítást, francia hetes, Hansen nem tud rontani, 29:23.

55. perc: Kettős emberhátrányban a Veszprém, Ortega mester időt kér. Mtima szépített, 29:24.

56. perc: Ugalde kínai figura végén eredményes. Hansen az üres kapuba lőtt, 30:25.

57. perc: Abalo is az üres kapuba lő, 30:26. A nézők már azt skandálják, hogy Final Four, Final Four! Marguc szerzett labdát, 31:26.

58. perc: Hansen vágott be egy újabb hetest, 31:27. Marguc újra beveszi Annonay kapuját, 32:27. Megint hetest kap a PSG.

59. perc: Az egyszemélyes hadsereg, Hansen már a tizenötödik gólját lőtte, 32:28.

60. perc: Chema még bevág egy utolsó gólt, 33:28. Vori próbálkozását Mikler védi, Marguc pedig lezárja a mai meccset, 34:28.

Carlos Ortega: - A Párizs soha nem adja fel. Végig küzdötte mindkét meccset, különösen Párizsban mutatta meg, milyen remek együttes, hiszen öt perc alatt képes volt öt gólt ledolgozni. Támadásban kellett javulnunk ahhoz, hogy eredményesek legyünk, és nagyon boldogok vagyunk, hogy ez sikerült. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, szeretek itt dolgozni, büszke vagyok rá, hogy itt dolgozhatok. Most egy pár napig szeretnénk kiélvezni a siker ízét. A játékosaim a sérülések árán is vállalták a játékot, gondoljunk csak Nagy Lászlóra, aki törött kézzel a lehető legrövidebb idő alatt rendelkezésünkre állt és oroszlánrészt vállalt a siker kiharcolásában.

Mirsad Terzic: - Nagyon nehéz volt a PSG ellen játszani, hiszen kiváló együttes. Valóban most szükségünk van egy kis időre, hogy kiélvezzük a siker ízét és feltöltődjünk az előttünk álló feladatokra.

Philippe Gardent: - Tökéletes meccset kellett volna játszanunk, hogy továbbjussunk. Az első meccsen remekül védekeztünk, s bár akadtak hibáink a támadásban, jó eredményt tudtunk elérni. Ma hiába támadtunk jobban, a hátsó alakzatunkkal sok problémánk volt. Tőlünk Hansen tudott kimagaslót nyújtani, a túloldalon pedig Chema okozott nekünk rengeteg gondot. Úgy érzem, a legjobb csapat jutott Kölnbe.

Daniel Narcisse: - Ebben az atmoszférában nagyon nehéz játszani. A Veszprém sokkal jobb teljesítményt nyújtott, mint mi. Veszprémben, aki nyerni akar, annak nem pusztán a legjobb teljesítményére van szükség, a játék minden elemében klasszis produkciót kell hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!