Telekom Veszprém

2015.04.13. 11:13

A két BL-csata között lévő a Veszprém kedden Balatonfüredre látogat

Balatonfüred, Veszprém - Két Bajnok Ligája összecsapás között látogat ma a Balaton Szabadidő-központba a veszprémi kézilabdacsapat. Lokálderbi a final four árnyékában.

Horváth Gábor

Mocsai Lajos egykori lokálderbijei (a szakember nevezte így előszeretettel a Veszprém -Balatonfüred találkozókat) mára jócskán vesztettek jelentőségükből. Míg a bakonyiak a legmagasabb nemzetközi szintet ostromolják, addig a Balaton-partiak egy átalakult, alaposan megfiatalított csapattal vágtak neki a 2014/2015-ös szezonnak.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy a két csapat mérkőzése ne lenne érdekes, sőt. A felek úgy néznek szembe egymással, hogy mindkettő fontos, idényt meghatározó feladat előtt áll.

A Veszprém jelenleg minden idegszálával arra összpontosít, hogy idén is kvalifikálja magát a BL négyes döntőjébe (final four). A Paris SG elleni párharc első mérkőzése, vasárnap Franciaországban 24:24-es döntetlent hozott.

A magyar bajnok remek meccset vívott, s közel 50 percig uralt a játékot. Carlos Ortega fiai már öt góllal is vezettek, a hajrában azonban a franciák voltak a jobbak és végül sikerült is döntetlenre menteniük a találkozót. Az eredmény egyáltalán nem rossz idegenben, azonban ilyen 45 perc után kicsit savanyú, ráadásul a mérkőzés alakulása rámutatott a bakonyiak néhány gyengeségére.

Tavaly a Veszprém (jobbra Chema Rodriguez) biztosan győzte le a Paris SG-t, most Füreden tart főpróbát a bakonyi alakulat Fotó: Penovác Károly

A PSG egy rendkívül veszélyes csapat, tele kiváló játékossal, ugyanakkor vasárnap, hazai környezetben a Veszprém jó eséllyel küzdhet a továbbjutásért. Ezt emelte ki Ortega mester is, a spanyol szakember a meccs után hangsúlyozta: nehéz visszavágót vár, de bízik benne, hogy szurkolóik segítségével sikerül legyőzniük a párizsiakat.

Az együttes szlovén szélsője, Gasper Marguc szintén harcos visszavágót tippel. Természetesen nem örülünk neki, hogy kicsúszott a kezünkből a győzelem, de a folytatásban mi leszünk otthon. Nem lesz könnyű feladat, ám bízunk benne, hogy a Veszprém Arénában a mi javunkra dől majd el a párharc.

A franciák egy évvel ezelőtt már megtapasztalták az aréna félelmetes hangulatát, a Veszprém hazai erejét, energiáját (tavaly öt góllal kaptak ki itt.). Most ennyivel tapasztaltabban érkeznek.

- Tudtuk, hogy kemény csatát vívunk majd egymással. Ez a visszavágón sem lesz másként. Abban a hangulatban nagyon nehéz nyerni, de mi bízunk benne, hogy megfelelő felkészüléssel kivívjuk a továbbjutást - nyilatkozta a PSG dán világsztárja, Mikkel Hansen.

A Balatonfüred KSE szintén két meccset vív ezen a héten, a lokálderbi után, vasárnap az Orosháza együttesét fogadja.

A találkozó tétje a rájátszás ötödik helye, illetve az, hogy a BKSE végre elmozduljon a holtpontról.

- Nekünk az Orosháza elleni mérkőzés jelenleg fontosabb, hiszen ott van győzelmi esélyünk - válaszolta lapunk érdeklődésére Csoknyai István. A Balatonfüredi KSE szakvezetője kiemelte: szeretnének egy jó, közönségszórakoztató meccset játszani a Veszprémmel. Addig tapadni a vendégekre, ameddig csak lehet. Nekünk is szükségünk van a gyakorlásra. A sérülések és egyéb problémák után jó lenne, ha ismét összeérne, formába lendülne az együttes. Most felelősség és nyomás nélkül építkezhetünk fogalmazott a szakember. A Balatonfüredi KSE Veszprém bajnoki meccs kedden 18 órakor kezdődik.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!