Telekom Veszprém

2015.02.07. 19:31

Kézilabda SEHA Liga - Nilsson nélkül is sima

Eszék – Tizennégy mérkőzés óta veretlen az MKB-MVM Veszprém kézilabda együttese a SEHA-Ligában, amely a horvát ezüstérmes, RK Nexe otthonában is magabiztos, 16 gólos győzelmet aratott. A bakonyiak 42 ponttal vezetik a táblázatot.

B. Virág Rita

RK Nexe-Veszprém

21:37 (10:21)

Eszék, 2000 néző. V.: Krkacev, Kolevski (macedónok). RK Nexe Nasice: Lelic – Nuic 2, Barisic 1, Jurjevic 2, Mrdenovic 1, CELEBI 5, Tomas. Csere: Gadza 2, Crnic J., Kruzic, Sokolic, Bozic 1, Sakic 2, OROZ 4, Herceg 1. Edző: Zdenko Kordi. MKB-MVM Veszprém: Mikler – GULYÁS 4, Sulic 2, Nagy 3, Iváncsik 3, Terzic 1, Lékai 2. Csere: Schuch 2, Ilics 4 (2), Zeitz 1, Ruesga 2, Jamali 4, UGALDE 4, Marguc 1, CHEMA  4. Edző: Carlos Ortega.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/2, ill. 4/2.

A déli országrészben pénteken délután erősen havazott, így a vártnál hosszabb ideig tartott Eszékre a veszprémiek útja, de négy és fél órás buszozás után végre az Ortega-fiúk elfoglalhatták szállásukat horvát vendéglátóiknál.

Fotó: Ary György

A bakonyiakkal sajnos nem tarthatott a svéd beállós, Andreas Nilsson kisebb sérülés miatt, de a legfrissebb információk szerint hétfőn újra edzésbe állhat. Viszont újra csatlakozott a kerethez a katari világbajnokságról visszatérő Christian Ugalde, Chema Rodriguez és Mirko Alilovic.

Öt-egyes védekezéssel kezdett a Veszprém, Iváncsik jött ki zavarni a hazaiak támadásait, akik nem sokat vacakolva gyorsan vezetést szereztek. A házigazdák a 6. percig rendre ellenfelük előtt jártak egy találattal, Lékai egyenlített, s Terzic találata már a vezetést jelentette a Veszprémnek (4:5).

Jurjevic ekkor még egalizált, ám ettől kezdve a magyar bajnok nem adta ki kezéből az irányítást. A hazaiak egyre tanácstalanabbá váltak, míg a Veszprém nagy tempót diktálva könnyű gólokat szerzett, s a félidő derekára négyre hízott a különbség (7:11). A különbség a 23. percig nem változott (10:14), de a hajrában jó védekezéssel és gyors gólokkal megálljt parancsolt az MKB ellenfelének.

Szünet után sem kellett igazán megerőltetnie magát a vendégeknek, a Veszprém fokozatosan növelte a differenciát, s a horvátok még elvétve sem tudták megnehezíteni neves riválisuk dolgát. A bakonyiak tetszés szerint lőtték góljaikat. Támadásban is lehetőséghez jutott Schuch Timuzsin, aki kihasználva ezt kétszer is eredményes volt. A hosszú sérülésből felépülő Iman Jamali is sokat játszott, támadásban és védekezésben is bevetette Ortega mester, és az iráni négy gólt lőtt. A végére tizenhat találat alakult ki a két fél között, így hiába várt Carlos Ortega nehéz meccset, ezúttal talán cseppet sem bánta, hogy csalódnia kellett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!