Megyer

2015.03.09. 18:02

Kiadó a falu - Amerikából és Dél-Afrikából is jönnek Megyerre

Megyer - Akkora sikere volt Pajer Kristóf polgármester ötletének, hogy az idei vendégforgalom bevételéből megvalósíthatja fejlesztési terveit a település.

Tóth B. Zsuzsa

Pajer Kristóf elmondta lapunknak, hogy egyes híresztelésekkel szemben ugyan nem háromszáz foglalás érkezett a felhívásra, hanem tizennyolc, de az közel háromszáz vendéget jelent. Így a nyári időszakra már szinte megtelt a település, de ősszel is érkeznek vendégek. Az elsők néhány napon belül várhatóak, de aztán még Amerikából és Dél-Afrikából is jönnek magyarok, Hollandiából pedig holland nyaralókat várnak. Az eddigi foglalásokból úgy tűnik, idén a vendégek negyven százaléka magyar, a többi külföldről érkezik.

- Magam sem számítottam ekkora érdeklődésre, amikor meghirdettem, hogy kiadó a falu. Vendégházaink nagy részben már teljesen elkészültek, de még a sportpálya melletti mosdókat és a falumúzeum épületét, valamint annak környezetét rendbe kell hoznunk. Rossz állapotban vannak az utak, utcák, azokra is kell költeni. Az idei bevétel azonban fedezi majd a költségeket, sőt, fenntarthatóvá teszi a falut. Munkát biztosít a tizennyolc lakosnak - nyilatkozta lapunknak a polgármester. Pajer Kristóf néhány hete került a figyelem középpontjába a hirdetéssel, amelyben az állt, hogy kiadja a kistelepülés hét lakóházát. Aki kibérli az egyébként igényesen rendbe tett parasztházakat, akár alpolgármester is lehet pár napra Megyeren.

A csendes kis falu Sümegtől tíz kilométerre fekszik, a házak nagy részét már csak vendégfogadásra használják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!