Magyarpolány

2015.01.30. 15:50

Kilencvenöt éves asszonyt ünnepeltek Magyarpolányban

Magyarpolány - Januárban a hivatalos, szeptemberben a valódi születésnapját ünnepli Veibl Izidorné, Janka néni.

Penk Tímea

A kilencvenöt éves asszony elmondta, hogy amikor az iratait készítette a rendőrségen, a születési és a házassági dátumát összekeverték. Csak az évszámot tudták kijavítani, így ünnepelheti Janka néni szeptember 13-án a valódi, január 28-án pedig a hivatalos születésnapját.

Grőber József polgármester ajándékcsomaggal, Dobos Gergely jegyző miniszterelnöki oklevéllel köszöntötte az asszonyt.

- Ezüst haja és arany szíve szimbolizálja Janka néni jóságát - idézte fel a polgármester az ünnepelt jelentős életeseményeit. A megható szavak könnyeket csaltak Janka néni és családja szemébe.

Veibl Izidornét köszöntötte 95. születésnapján Grőber József, Magyarpolány polgármestere Fotó: Penk Tímea

Négy generáció él együtt, Janka néni dédunokája is már huszonéves. Az ünnepelt kitűnő szellemi egészségnek örvend. A szeme is olyan jó, hogy még a cérnát is be tudja fűzni a tűbe - meséli az unokája. Csak erős lábfájásra panaszkodik, már nemigen tud mozogni.

- Legszívesebben arra emlékszem vissza, amikor még élt a férjem. Már negyven éve vagyok özvegy. Nehéz volt az életem. Aztán a fiam is meghalt, a két unokám gondozásában is részt vettem - emlékszik vissza Janka néni, akinek az imádság sokat segített a tragédiák feldolgozásában. A helyi imádkozó kört is a 95 éves Veibl Izidorné vezeti.

- Tizenegy özvegyasszony élt a polányi Táncsics utcában, közülük már csak én maradtam. Sokszor összejártunk, beszélgettünk és kártyáztunk. Rendszeresen látogattuk egymást és segítettünk, ha kellett.

Janka néni nagyon örült és meghatódott, hogy a születésnapján felköszöntötték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!