Lovas

2017.01.02. 18:25

Jó idő, kellemes hangulat, nagy tömeg

Lovas - Jó idő és hangulat, hatalmas tömeg, ízletes borok - ezek jellemezték a településen tizenötödik alkalommal megtartott forraltbor-főző versenyt. A zsűri szerint évről évre egyre finomabb borokat készítenek a versenyző csapatok.

Szendi Péter

Hamar megtelt a Templom tér, a szomszédos településekről is sokan jöttek Lovasra, sőt még egy veszprémi túrázó csoport is, akik Veszprémfajszról gyalogoltak a község idei első rendezvényére. Érdeklődésünkre elmondták, hogy az elmúlt években többször itt voltak, így ez egy tervezett program volt.

A jó hangulatról Ticz Tibor népi kikiáltó gondoskodott, aki rigmusokba szedte a borral kapcsolatos teendőket, egyben invitálta a közönséget egy össznépi táncra. Nagyon sok kisgyerek beállt táncolni, ezzel is emelve a rendezvény hangulatát.

Csiszár Péter, Kovács Emese és Csikász József, a nyertes
Fotó: Szendi Péter

Idén öt csapat nevezett be a versenyre, kettő Lovasról, egy Paloznakról, kettő pedig Alsóörsről. A zsűrinek, Csiszár Péter hegybírónak, Englert Dezsőnek és Both Gábornak nehéz dolga volt. Elmondásuk alapján minden évben jobb minőségű forralt borok készülnek, a versenyző csapatok egyre jobban odafigyelnek a megfelelő fűszerezésre, és arra is, hogy minőségi borból állítsák elő a terméket.

A faluház nagytermében került sor az eredményhirdetésre és az újévi pohárköszöntőre. Ferenczy Gáborné polgármester külön köszöntötte a résztvevőket. Megköszönte a versenyző csapatoknak, hogy idén is megmérettették magukat, a zsűrinek, valamint Kovács Emesének, a Csopak Környéki Borút Egyesület elnökének pedig a munkáját. Gerbel Ferencnének, hogy finom pogácsát sütött és teát készített a vendégeknek. Visszatekintett a 2016-os esztendőre, és reményét fejezte ki, hogy Lovas az idei évben is töretlenül fejlődik.

Ezután tartották az eredményhirdetést. Az első helyet a lovasi Csikász József szerezte meg, aki már többször indult a versenyen, de most először sikerült elhódítani a díszes serleget. A képzeletbeli dobogó második fokára a Paloznaki Önkormányzat csapata léphetett, akik finom olaszrizlingből készítették el a forralt borukat. A harmadik helyet Volford-Hull Zita és férje Lovasról szerezte meg, akik ízletes vörösbort öntöttek a kondérba. Ács Károly az elmúlt négy évben folyamatosan győzött, idén viszont be kellett érnie a közönségdíjjal. A rendezvény baráti beszélgetéssel és borozgatással zárult.

Címkék#lovas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!