Lombard Pápa

2014.08.08. 11:30

A pápai focisták a kecskemétieket fogadják szombaton délután

Pápa - Lombard Pápa-Kecskeméti TE bajnoki mérkőzést rendeznek ma 18.30-tól a Perutz Stadionban a labdarúgó NB I 3. fordulójában.

Polgár Tibor

Két, egyaránt a középmezőnybe vágyó csapat méri össze erejét a pápai stadion gyepszőnyegén, az első fordulók eredményei alapján a kitűzött cél elérésére a bakonyaljaiaknak lesz nagyobb sanszuk.

Mátyus János tanítványai komoly erőpróbákat tudhatnak a hátuk mögött, és noha a Videoton vendégeként sima, 3:0-s vereséggel indítottak, az előző fordulóban hazai pályán 1:0-ra legyőzték a Ferencvárost.

Ez a bravúr nem jött össze a Kecskemétnek, ugyanis az alföldiek az első játéknapon saját stadionjukban kaptak ki 3:1-re a Fraditól, majd ugyancsak otthon veszítettek, a nyáron alaposan meggyengült Haladás 1:0-s sikerrel távozott tőlük.

A Ferencváros után a Kecskemétet is két vállra fektetné a Pápa (Fotó: Stieger Ádám)

Tehát nagy tétje lesz a mai meccsnek, hiszen a Lombardnak egy újabb sikerrel már hat pontja lenne, ez pedig kiváló rajtot jelentene egy drasztikus átalakulás közepén tartó csapat számára.

Ami az ellenfelet illeti: bármelyik együttest roppant kellemetlenül érint, ha három vereséggel nyitja az új szezont - márpedig egy pápai kudarc ezt eredményezné a KTE-nek. Egyébként a két gárda az előző idény során négyszer is megmérkőzött egymással, és ezeken a meccseken összességében igencsak a pápaiak felé billent a mérleg a nyelve. A bajnokságban Pápán és Kecskeméten is hazai siker született, Szűcs Lajosék otthon szép gólokat szerezve 3:1-re nyertek, míg idegenben 1:0-ra kikaptak. A Ligakupában is találkoztak egymással a felek, és ezen a szintéren már jóval egyértelműbb volt, melyik a jobb csapat. A Lombard Pápa a kétmeccses kupapárharc odavágóján, a KTE otthonában 5:1-re, majd a Perutz Stadionban 4:0-ra ütötte ki ellenfelét. Az utóbbi két eredmény valamelyikével minden bizonnyal ezúttal is kiegyeznének a pápai drukkerek. A Pápa- Kecskemét bajnoki mérkőzést Szabó Zsolt vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!