Lombard Pápa

2014.07.12. 16:55

Újabb próbázók és ismét vereség – Korábbi válogatott csatárt tesztel a Lombard Pápa

Ezúttal Zalaegerszegen vendégeskedett a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata, amely 3-1-re elveszítette az NB II-es ZTE elleni szombati edzőmeccset.

Polgár Tibor

A találkozót a ZTE Aréna mögötti füves edzőpályán rendezték, a jelenleg a második vonalban szereplő, Lőrincz Emil által irányított hazaiak a Miski – Simonfalvi, Króner, Fodor, Farkas – Bailo, Szőllősi, Horvát A., Babati – Délczeg, Vittman összetételű csapattal kezdték a felkészülési mérkőzést. Mátyus János vezetőedző a Szűcs – Csizmadia, Bogunovic, Tóth G., Robson – Cissé, Csilus, Nagy T., Frizoni – Kenesei, Csorba tizeneggyel küldte harcba a bakonyaljai sárga-feketéket. A lendületesen kezdő Zalaegerszeg már a 9. percben megszerezte a vezetést: Délczeg egy kipattanót lőtt a hálóba, 1-0. Az első játékrész derekán a vendéglátók eltalálták a kapufát, majd idővel már a pápaiak is többször veszélyeztettek. Az 56. percben a próbajátékon lévő Waltner Róbert 11-esből eltűntette a Lombard hátrányát, 1-1.

Fotó: Pezzetta Umberto

A kiegyenlített találkozó a hajrában dőlt el, a 85. minutumban Farkas szögelt utáni fejesével a ZTE ismét előnybe került, 2-1.

Végül a ráadás perceiben Pajor egy kontratámadás higgadt lezárásával beállított a 3-1-es végeredményt. A pápaiaknál bizonyítási lehetőséghez jutott három új próbajátékos, a brazil Robson, a horvát Dominik Luka, valamint a korábbi hatszoros magyar válogatott Waltner – előbbi kezdőként, utóbbi kettő csereként. Továbbá Smiljanicot, Jagodicsot, Királyt és Benkőt is becserélte Mátyus János. A Lombard gólszerzőjét minden bizonnyal nem kell bemutatni a magyar labdarúgást kicsit is nyomon követő szurkolóknak. Waltner Róbert gólokban gazdag pályafutása során megfordult többek között a Videotonban, az Újpestben, a Vasasban és a Zalaegerszegben. A kapu előtt életveszélyesnek tartott csatár a zalai kék-fehérekkel aranyérmes lett az NB I 2001/2002-es kiírásában. A 2007/2008-as szezonban a magyar élvonal gólkirály volt, 22 mérkőzésen 18 találat fűződött a nevéhez. Ugyanebben az évben a sportnapilap osztályzatai alapján ő lett a bajnokság legjobb játékosa. Képességeivel nyilván a pápai szakmai stáb is tisztában van, egyedül talán a kérdéses fizikai állapota miatt szorul próbajátékra a szeptemberben a 37. életévét betöltő rutinos támadó, aki legutóbb a másodosztályú Siófok játékosa volt.

A Lombardra a jövő héten újabb edzőmeccsek várnak. A nyári felkészülés mérlege – finoman szólva – nem túl fényes a bakonyaljaiak számára. Mátyus János legénysége kezdésnek 2-1-re kikapott a szlovák első ligás FC Nitrától, majd 1-1-es döntetlent játszott az ugyancsak az északi szomszédjaink élvonalában szereplő FC Vion Zlaté Moravce csapatával. Ezt követően az ukrán első osztályú Voliny Luck 2-0-verte a jelentős átalakulás elején tartó Lombardot, amely most szombaton is kikapott. Persze az edzőmeccseken sosem az eredmény a fontos, azonban csapatépítésre sincs már túl sok idő, hiszen szűk két hét múlva, július 25-én elstartol az NB I 2014/2015-ös szezonja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!