Lombard Pápa

2014.11.17. 19:05

Sorsdöntő csata, pont kell a pápai továbbjutáshoz

Pápa - Szombathelyen kell kivívnia a továbbjutást a labdarúgó Ligakupában a Lombard Pápa élvonalbeli futballcsapatának ma délután.

Polgár Tibor

A második számú kupasorozat G-csoportjában igencsak izgalmasra sikerült a hajrá: az utolsó, hatodik játéknap előtt elméletileg még mind a négy csapatnak megvan az esélye a középdöntőbe történő továbbjutásra. (A Ligakupában a csoportküzdelmek után a nyolc csoport első két helyezettje folytathatja a versenyt az egyenes kieséses szakaszban.)

A G-jelű kvartett élén az NB I sereghajtója, a Szombathelyi Haladás áll 10 ponttal, mögötte a másodosztályú Soproni VSE és a Lombard Pápa található egyaránt 7-7 egységgel. A bakonyaljaiaknak egyetlen góllal rosszabb a gólkülönbségük, mint a soproniaknak ennek még nagy jelentősége lehet a végelszámolásnál. A csoport utolsó helyén az NB II-ben is szenvedő Siófok szerénykedik 4 ponttal, és a Balaton-partiaknak tulajdonképpen már csak matematikai esélyük maradt a továbbjutásra.


A Lombard Pápa labdarúgóinak legalább egy pontra biztosan szükségük lesz a továbbjutáshoz
Fotó: Penovác Károly

A Ligakupa versenykiírása szerint pontazonosság esetén először a győzelmek száma, majd a gólkülönbség, a rúgott gólok száma, aztán az egymás elleni eredmény rangsorol. Tehát amennyiben az utolsó fordulóban a Sopron megszerzi a három pontot a Siófok stadionjában, a pápaiaknak nagyarányú győzelmet kell aratniuk a Haladás vendégeként. (Emlékeztetőül: a Veszprém megyei sárga-feketék idegenben 2:0-ra kikaptak az SVSE-től, míg hazai pályán csak 1:0-ra verték meg másodosztályú riválisukat.)

Persze abban az esetben az egy pont is elég lehet a Lombard-fiúk továbblépéséhez, ha a Sopron vereséget szenved Siófokon. Mindenesetre az biztos, hogy Lengyel Ferenc tanítványainak nem lesz könnyű dolguk a vasi megyeszékhelyen, ahol továbbra is presztízskérdésnek tartják a Lombard legyőzését.

A Szombathely- Pápa ütközet 14.30-kor kezdődik.

Utolsó csoportmérkőzését játssza kedden 13 órai kezdettel a Ligakupa E-csoportjában az FC Ajka. Zoran Kuntics tanítványai ráadásul nem is akármilyen ellenféllel néznek szembe, hiszen az NB Ilistavezetőjét, a Videoton együttesét fogadják.

Az FC Ajka számára eddig nem sok babér termett a Ligakupában, mindössze egyetlen pontot szerzett, hazai pályán az Újpest ellen (2:2). A Videoton jelenleg tíz ponttal vezeti a négyest, de számára a csoportelsőség megtartása érdekében mindenképpen kötelező a győzelem. Az esélyek egyértelműen a vendégek mellett szólnak, az egyetlen kérdés, milyen erős csapattal áll ki az Ajka ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!