Lombard Pápa

2014.08.30. 19:21

Pont nélkül maradt Nyíregyházán a Lombard Pápa

Nyíregyháza, Pápa - Meglepően sima, 3-0-s vereséget szenvedett el Nyíregyházán a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata az NB I 6. fordulójában szombaton este.

Polgár Tibor

Nyíregyháza Spartacus FC-Lombard Pápa 3:0 (2:0)

Nyíregyháza, 2500 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Erős, Kelemen).

Nyíregyháza: Balogh – Szokol, Fodor, Gengeliczki, Törtei – Szécsi, Abdouraman, Koller, Kostic, Pákolicz – Bajzát. Vezetőedző: Csábi József. Lombard Pápa: Szűcs – Jagodics, Csizmadia, Nagy T., Tóth G. – Zulevs, Csilus, Florean, Sluka, Frizoni – Popin. Vezetőedző: Mátyus János.

Csere: Kostic helyett Sándor az 52., Szécsi helyett Pekár a 70., Pákolicz helyett Huszák a 83., illetve Tóth G. helyett Coroian a 24., Florean helyett Waltner a 46., és Zulevs helyett Benkő a 77. percben.

Gólszerző: Abdouraman a 9., Bajzát a 12., és Pekár a 93. percben.

Sárga lap: Sándor a 75., Fodor a 84., Abdouraman a 89., illetve Zulevs az 59., Csilus a 68. percben.

Nyíregyházán Jagodics Bence (5) sem tudta megakadályozni a hazaiak góljait, a Lombard Pápa vereséget szenvedett az NB I 6. fordulójában

Az újonc nyírségiek hullámzó teljesítménnyel kezdték szezont, aminek köszönhetően a tabella 12. helyéről várták a jól rajtoló és a 6. forduló előtt a 7. helyen tanyázó Lombard-fiúkat. A két csapat eddigi eredményei, illetve mutatott játéka alapján a találkozó előtt nem volt egyszerű felmérni az esélyeket, mindenesetre azzal talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, közel azonos játékerőt képvisel a Nyíregyháza és a Pápa gárdája. Ennek megfelelően leginkább mezőnybeli birkózással kezdődött a késő délutáni bajnoki, melynek a 8. percében váratlanul vezetést szereztek a hazaiak: Törtei jobb oldali szögletét Abdouraman középről, 6 méterről nagy erővel a léc alá fejelte, 1-0. A 12. percben Pákolicz ívelt a kapu elé a bal oldalról, a hosszún pedig Bajzát 10 méterről, kapásból a hálóba lőtt – a labda a jobb kapufáról pattant a gólvonal mögé, 2-0. Csábi József legénysége szűk negyedóra alatt két helyzetből két gólt szerezve villámrajtot vett a mérkőzésen. A 22. minutumban ismét a Lombard kapujába került a labda, azonban Gengeliczki szabálytalankodott védőjével a fejese előtt, így Iványi jogosan érvénytelenítette a találatot. A folytatásban Mátyus János tanítványai igyekeztek magukhoz ragadni a játék irányítását. A 33. percben Popin 8 méterről kapu mellé bólintott, majd nem sokkal később Csizmadia távoli szabadrúgását védte Balogh.

A második játékrész újabb vendéglehetőséggel kezdődött, de Popin ezúttal sem tudott ígéretes szituációból a kapuba fejelni. A 63. percben Pákolicz egy szöglet után veszélyes lövést eresztett meg 13 méterről, Zulevs a gólvonalról vágta ki a labdát. Tíz perccel később egy támadáson belül Szűcs kétszer is nagyot védett. Aztán a hajrába fordulva a túloldalon Sluka távoli bombáját szögletre mentette a nyíregyházi hálóőr, aki ezt követően egy újabb Popin-fejest is hatástalanított. A vendéglátók a 93. percben vitték be a kegyelemdöfést, miután a csereként beállt Pekár egy lefejelt labdát kissé jobbról, 8 méterről a hálóba helyezett, 3-0. A pápaiak katasztrofális kezdésüknek köszönhetően már 12 perc után kétgólos hátrányba kerültek, és az egész meccs folyamán csak futottak az eredmény után – sikertelenül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!