Lombard Pápa

2014.09.21. 13:13

Pont nélkül maradt Felcsúton a Lombard Pápa

Pápa - A sereghajtó Puskás Akadémia vendégeként 3-0-s vereséget szenvedett el a kapitális védelmi hibákat vétő Lombard Pápa csapata a labdarúgó NB I 8. fordulójában szombaton este Felcsúton.

Polgár Tibor

Puskás Akadémia FC-Lombard Pápa 3:0 (2:0). Felcsút, Pancho Aréna, 300 néző. Vezette: Erdős József (Georgiou, Horváth R.).

Puskás Akadémia: Danilovic – Szélesi, Kelic, Vaszicsku, Fabio – Czvitkovics, Polonkai, Szakály, Tóth B., Lencse – Tischler. Vezetőedző: Benczés Miklós.

Lombard Pápa: Szűcs – Tóth G., Jagodics, Bogunovic, Frizoni – Zulevs, Csilus, Csizmadia, Faggyas – Kenesei, Popin. Vezetőedző: Kovács László.

Csere: Szélesi helyett Lorentz a 32., Polonkai helyett Harsányi az 57., Szakály helyett Sallai a 83., illetve Zulevs helyett Waltner a 66. percben.

Gólszerző: Szakály a 7., Tischler a 42., és Sallai a 88. percben.

Sárga lap: Tóth B. a 61., illetve Csilus a 75. percben.

Bátor játékkal vetette bele magát a mérkőzésbe a Lombard Pápa csapata, amely már a 2. percben megszerezhette volna a vezetést: Kenesei szép cseleket mutatott be a jobb oldalon, majd a tizenhatoson belül helyezkedő Faggyashoz passzolt, aki kapura fordult és 12 méterről tüzelt, azonban a labda egy védőn megpattanva a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Ezzel szemben a hazaiak az első valamirevaló támadásukból rögtön a hálóba találtak, miután a 7. percben Czvitkovics remek passzának köszönhetően ziccerbe kerülő Szakály Dénes kissé jobbról, 13 méterről a léc alá bombázott, 1-0. Előnye birtokában a Puskás Akadémia kontrákra rendezkedett be, míg Kovács László fiai igyekeztek dominálni a mérkőzésen. Fölénybe is kerültek a bakonyaljaiak, de csak távoli lövésekkel tudták veszélyeztetni a szervezetten védekező vendéglátóik kapuját. Aztán a 37. percben hatalmas egyenlítési lehetőség adódott a Lombard előtt: Faggyas bal oldali pontos beadását Popin 5 méterről kapura bólintotta, ám Danilovic nagy bravúrral kivédte a fejest. A 42. percben Tischler Patrik erőszakosan megszerzett egy előrevágott labdát a tizenhatos előtt a határozatlan Bogunovicstól, majd 14 méterről Szűcs alatt a hálóba lőtt, 2-0.

A felcsútiak bizony nem panaszkodhattak a helyzetkihasználásukra, ugyanis mindkét lehetőségüket gólra váltották. A 48. minutumban Frizoni bal oldali beívelését Popin négy méterről centikkel a jobb kapufa mellé fejelte. A hórihorgas szerb csatár – az előző meccseket is figyelembe véve – a sokadik ziccerét rontotta el zsinórban. A folytatásban sokáig nem alakult ki komolyabb helyzet a továbbra is pápai mezőnyfölényben zajló meccsen, mígnem a 84. percben Kenesei jobb oldali szabadrúgása után Tóth Gábor hat méterről a bal kapufára fejelt. A 88. percben Tischler kiharcolt egy labdát a vendégek tizenhatosán belül Sallai Rolandnak, a csereként beállt 17 éves támadó pedig 9 méterről a bal alsó sarokba gurítva beállította a végeredményt, 3-0. A pápaiak helyzetkihasználása ezúttal is csapnivaló volt, ráadásul az elképesztő védelmi hibák miatt elkerülhetetlenné vált az újabb vereség.  Az idén áprilisban átadott Pancho Arénában először szerezte meg mindhárom bajnoki pontot a Puskás Akadémia, míg a Lombard Pápa immár egy teljes éve (!) nyeretlen vendégként a bajnokságban.

Edzői értékelések

Benczés Miklós: Nem játszottunk jól a mai mérkőzésen, de a fontos az volt, hogy itthon tartsuk a három pontot. Korábban jól játszottunk, ám eredménytelenek voltunk. Nagyon örülök neki, hogy végre sikerült kapott gól nélkül lehozni egy bajnokit. Rúgtunk három gólt, kiérdemeltük a győzelmet.

Kovács László: Furcsa mérkőzés volt a számunkra, felvállaltuk a támadójátékot, csak éppenséggel minden helyzetünk kimaradt. Úgy éreztem, ha jövő hétig játszanánk, akkor se sikerülne betalálni az ellenfél kapujába. Ajándékoztunk két gólt a Puskás Akadémiának, ezzel el is dőlt a mérkőzés.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!