Lombard Pápa

2015.03.05. 19:05

Pikáns összecsapás vár a pápaiakra

Pápa - Lengyel Ferenc vezetőedző személye miatt igencsak pikáns, egyébként pedig rendkívül fontos mérkőzés vár szombaton a Lombard Pápára a labdarúgó NB I 19. fordulójában.

Polgár Tibor

A bakonyaljaiak a 2015-ös esztendő első hazai mérkőzésén a Dunaújvárost látják vendégül, melyhez Lengyel Ferenc pápai szakvezető ezer szállal kötődik. A 48 esztendős tréner dunaújvárosi születésű, és szülővárosa focicsapatának kapitányaként aktív részese volt a Dunaferr NB I-es bajnoki címének 2000-ben vagyis a Fejér megyei piros-fehérek alapembereként írta bele magát a magyar futball történelemkönyvébe.

- A dunaújvárosi idők már elmúltak, mondhatni azóta sok víz lefolyt a Dunán. Ugyanakkor természetesen mindig jó szívvel és erős érzelmek közepette gondolok vissza egykori csapatomra - nyilatkozta a Naplónak Lengyel Ferenc, majd áttért jelenlegi klubjára, a Lombard Pápára. Mint mondta, az előző, kecskeméti mérkőzésüket alaposan kiértékelték, az azon a találkozón elkövetett hibákat reményeik szerint sikerült kijavítani.

- Emellett rengeteg pozitívumot hozott az a mérkőzés, ezeket erősítettem a játékosaimban. Jó volt látni, hogy háromgólos hátrányban sem adtuk fel a küzdelmet. Mint mondtam, a tanulságokat levontuk, és megfelelően felkészültünk a szombati meccsre - jelentette ki a pápaiak vezetőedzője. Kérdésünkre kifejtette, aktuális ellenfelük biztos alapokon áll, és évek óta szisztematikusan, lépésről lépésre építik a csapatukat.

Lengyel Ferenc (a kép jobb szélén) alaposan felkészítette tanítványait a szombati bajnokira
Fotó: Polgár Tibor

- A jelenlegi Dunaújváros egy nagyon összerakott, veszélyes társaság. Télen is jól igazoltak, a keretükben több minőségi játékos található. Mindemellett úgy vélem, hazai pályán mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, és a célunk nem is lehet más, mint a győzelem megszerzése - fogalmazott Lengyel Ferenc.

A szakembertől megtudtuk, a Lombard előző összeállításához képest biztosan lesz változás a szombati kezdő tizenegyben. Ezt egyrészt az eltiltások, valamint a kisebb-nagyobb sérülések is befolyásolják. - Ezenkívül úgy gondolom, a kecskeméti vereség után szükséges néhány helyen változtatni a csapaton. Szerencsére bő a keretünk, így van variációs lehetőségünk - fűzte hozzá.

Hárman biztosan hiányoznak majd szombaton a pápaik közül: Völgyi Dániel és Vadims Zulevs sárga lapos eltiltása miatt nem léphet pályára, míg Ahodikpe Euloge sérüléssel bajlódik.

A Lombard Pápa- Dunaújváros bajnoki szombaton 16 órakor kezdődik a Perutz Stadionban, a játékvezető Andó-Szabó Sándor lesz.

Maric gyorsan távozott Újvárosból

Goran Maric, a Lombard Pápa korábbi gólzsákja januárban a Dunaújvároshoz szerződött, azonban nem tartott sokáig a pályafutása a Fejér megyei piros-fehéreknél: a felek már szerződést is bontottak egymással közös megegyezéssel. A szakítás oka, hogy a hamarosan harmincegyedik születésnapját ünneplő támadót a legutóbbi orvosi vizsgálatok szerint meg kell operálni, mivel a 2013 nyarán Pápán súlyosan megsérült térde jelenleg nem alkalmas élsportra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!