Lombard Pápa

2014.07.27. 15:10

Esélye sem volt a Lombard Pápának a Videoton elleni meccsen

Székesfehérvár, Pápa - Noha egy félidőt emberelőnyben játszott, háromgólos vereséget szenvedett a Lombard Pápa csapata a Videoton vendégeként a labdarúgó NB I 2014/2015-ös szezonjának nyitányán.

Polgár Tibor

Videoton–Lombard Pápa 3:0 (1:0)

Székesfehérvár, 2000 néző. Vezette: Vad, (Tóth, Márkus). Videoton: Calatayud – Brachi, Vinícius, Juhász, Stopira – Gyurcsó, Trebotic, Kovács I., Sándor, Oliveira – Nikolics. Edző: Joan Carrillo. Lombard Pápa: Szűcs – Tóth G., Csizmadia, Bogunovic, Jagodics, Frizoni – Faggyas, Csilus, Sluka, Zulevs – Kenesei. Edző: Mátyus János

Csere: Gyurcsó h. Kleinheisler, Oliveira h. Simon Á. 64., Sándor h. Fejes 80., ill. Kenesei h. Waltner, Sluka h. Király 80., Frizoni h. Böröczky a 84. percben.

Gólszerző: Juhász a 28. és a 62., Nikolics (11-esből) a 67. percben.

Sárga lap: Oliveira 24., Trebotic 29., Sándor 35., ill. Zulevs 27., Jagodics 82. perc.

Kiállítva: Kovács István a 45. perc.

A fehérváriak és a pápaiak vezetőedzője egyaránt NB I-es debütálásra készült az új idény nyitófordulójában. A papírformának megfelelően a spanyol Joan Carrillo legénysége a kezdő sípszó után rögtön igyekezett magához ragadni a kezdeményezést, ami mezőnyfölényt eredményezett. Ezzel szemben Mátyus János újjáalakuló csapata a biztos védekezésre helyezte a hangsúlyt. A 9. percben kis híján előnybe kerültek a szezon előtt a bajnoki címet megcélzó vendéglátók: Kovács balról, 15 méterről a keresztlécre lőtt. Pár perccel később Gyurcsó 18 méterről eleresztett, megpattanó lövését Szűcs nagy bravúrral kivédte.

A Pápa nem tudta meglepni ellenfelét, még emberelőnyben sem, Szűcs kapus háromszor kapitulált, itt éppen Juhász lőtt gólt.

Fotó: Vidi.hu

A 16. percben ismét a pápai kapufán csattant a labda, Oliveira távoli szabadrúgásból találta el a lécet szinte ugyanott, ahol fiatal csapattársa nem sokkal korábban. Ezt követően kissé leült az amúgy sem túl nagy iramú meccs, majd a hazaiaknak mégiscsak összejött a vezető találat. A 28. minutumban Oliveira bal oldali szabadrúgására Juhász Roland remek ütemben robbant be a kapu elé és Bogunovic szorításában a hálóba fejelt – Szűcs már csak beljebb tudta ütni a játékszert, 1:0. A 34. percben egy szép támadás végén Kenesei a jobb oldalról, 7 méterről célba vette Calatayud kapuját, de a spanyol hálóőr szögletre mentett. Úgy tűnt, az első játékrészben már nem történik említésre méltó esemény, amikor a 45. percben Kovács István nyújtott lábbal rácsúszott Sluka sípcsontjára, Vad pedig piros lappal jutalmazta az értelmetlen szabálytalanságot.

A fordulás után nem igazán látszódott a játék képén, hogy a székesfehérvári piros-kékek emberhátrányban futballoznak, miközben komolyabb helyzet egyik kapu előtt sem adódott. A 62. percben egy kapu elé ívelt, ártalmatlannak tűnő szituációban Jagodics és Szűcs nem értette meg egymást, a két játékos egymásra várt, Juhász pedig a kifutó hálóőrt megelőzve a hálóba fejelt, 2:0. Nem sokkal később Sluka buktatta Kleinheislert a tizenhatoson belül, majd a megítélt büntetőt Nikolics magabiztosan a bal alsóba vágta a 67. percben, 3:0. A hátralévő időben elfocizgattak egymással a felek, az eredmény már nem változott. Amint az várható volt, a nyáron átalakuló és még csapatépítés közben lévő Pápa számára túl nagy falatnak bizonyult a Videoton. Katasztrófa nem történt, de Mátyusnak bőven lesz munkája csapatával.

Mátyus János sötétben tapogatózott

Joan Carrillo: – Egy szervezetten védekező Pápa látogatott hozzánk, ennek ellenére már a mérkőzés elején volt három komoly helyzetünk, ebből kétszer a felső lécen csattant a labda. Aztán a szünet előtt jött a kiállítás, de a félidőben sikerült rendeznünk a sorainkat. Az alapvető filozófiánk megvalósult, hiszen körülbelül 65 százalékban birtokoltuk a labdát. Ezen az úton kell tovább haladnunk.

Mátyus János: – A mérkőzés előtt kicsit sötétben tapogatóztam, nem tudtam, mire lesz képes a csapatom. Sok játékos távozott a keretből, és nagyon sok labdarúgó érkezett Pápára. Ellenfelünk jobb volt nálunk, meghajtom a fejem a Vidi előtt, és sok sikert kívánok a fehérvári csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!