Lombard Pápa

2015.03.21. 18:23

Nem érdemeltek vereséget a pápai labdarúgók

Pápa - Döntetlenszagú mérkőzésen szenvedett vereséget hazai pályán a Lombard Pápa a Nyíregyháza ellen a labdarúgó NB I 21. fordulójában szombaton délután.

Polgár Tibor

Lombard Pápa–Nyíregyháza Spartacus 0:1 (0:0)

Perutz Stadion, 1000 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Kóbor, Huszár).

Lombard Pápa: Szűcs – Zulevs, Csizmadia, Bogunovic, Völgyi – Stieber, Nagy T., Pongrácz, Frizoni – Seye, Popin. Vezetőedző: Lengyel Ferenc. Nyíregyháza Spartacus: Ovszijenko – Szokol, Kovacevic, Ivanovs, Bosnjak – Pekár, Arziani, Zofcak, Kostic – Rezes, Halenar. Vezetőedző: Mátyus János.

Csere: Frizoni helyett Vankó és Pongrácz helyett Sluka a 70., Stieber helyett Waltner a 78., illetve Arziani helyett Rubus a 66., Rezes helyett Koller a 81., valamint Pekár helyett Seydi a 91. percben.

Gólszerző: Pekár a 60. percben.

Sárga lap: Pongrácz a 26., Sluka a 81., Völgyi a 93., illetve Arziani az 55., és Ovszijenko a 86. percben.

A találkozó előtt egyetlen pont volt a különbség a hazaiak és a vendégek között a tabellán, ami hűen tükrözte, hogy nagyjából azonos játékerőt képviselő csapatok mérik majd össze erejüket a tavaszias napsütésben. Ennek megfelelően óvatos tapogatózással kezdődött a mérkőzés, az volt az ember érzése, a másik hibájára várnak a szembenálló felek. A nyírségiek ugyan meddő mezőnyfölényt alakítottak ki az első félórában, azonban egy 18 méterről eleresztett Halenar-löketen kívül nem tudtak veszélyt jelenteni Szűcs kapujára.

A Lombard elsősorban pontrúgásokkal, kapu elé ívelt labdákkal próbálkozott – minimális sikerrel. Aztán a játékrész hajrája már egyértelműen a bakonyaljaiaké volt, akik akár a vezetést is megszerezhették volna. A 40. percben egy védő tétovázása után Pongráczhoz került a játékszer a vendégek tizenhatosán belül, majd a fiatal középpályás a balösszekötő helyéről, 7 méterről nem sokkal a hosszú alsó mellé lőtt. A hajrában Popin 9 méterről mellé fejelt, ezzel pedig véget ért – a finoman fogalmazva – nem túl eseménydús első félidő.

Fotó: Babos Petra

Kevéssel a fordulás után Pekár a tizenhatos vonaláról a bal oldali kapufára bombázott, míg a túloldalon Csizmadia távoli szabadrúgását védte Ovszijenko. Az 59. minutumban Pongrácz és Kostic akadt össze a Lombard tizenhatosán belül, a vendégek játékosa földre került, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt Pekár a kapu bal oldalába gurította a jobbra mozduló Szűcs mellett a 60. percben, 0-1. Hét perccel később hatalmas egyenlítési lehetőséget hagytak kihasználatlanul a hazaiak: Csizmadia jobb oldali beadását Nagy Tamás 5 méterről, ajtó-ablak helyzetből fölé bólintotta. A folytatásban magához ragadta a kezdeményezést a hazai alakulat, amely többször is percekre beszorította a Nyíregyházát a kapuja elé, ám tiszta ziccert már nem sikerült kialakítaniuk Lengyel Ferenc tanítványainak. A végeredmény maradt 1:0 a nyírségiek javára, de a játék összképe alapján a pontosztozkodás igazságosabb lett volna.

Edzői értékelések:

Lengyel Ferenc: Úgy érzem, a döntetlenre rászolgáltunk volna. A következő két hétben meg kell találnunk azokat a játékosokat, akik fel merik vállalni a bátrabb támadójátékot. Megjegyzem, nagyon nehéz csatánk lesz így, ha nekünk hazai pályán nem fújják be a tizenhatoson belül szabálytalanságnak azt, amit az ellenfélnek a másik oldalon igen. Összességében a gyér támadójátékunknak köszönhetjük a vereséget.

Mátyus János: Ambivalens érzésekkel érkeztem vissza a városba, de nagyon jólesett az, ahogyan a szurkolók fogadtak. Bevallom, meglepett minket a Pápa, nem számítottunk rá, hogy megpróbálnak letámadni minket. Úgy vélem, a helyzeteink alapján megérdemeltem nyertünk. Nagyon szeretném, ha jövőre is játszhatnánk a Pápával az első osztályban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!