Lombard Pápa

2014.08.21. 14:40

Szombaton is élcsapattal játszik a Pápa

Pápa - Az előző szezon ezüstérmesét, a Győri ETO csapatát látja vendégül a Lombard Pápa a labdarúgó NB I 5. fordulójában szombaton este a Perutz Stadionban.

Polgár Tibor

A két együttes jelenlegi helyezése alapján akár azt is hihetnénk, hogy a mostani idényben a pápaiak törnek a dobogóra, a kisalföldi zöld-fehérek pedig a csupán a középmezőnyt vették célba. Persze nem borult fel a világ rendje, csupán arról van szó, hogy a nyáron drasztikus átalakuláson keresztülmenő Lombard igencsak jól kezdte a 2014/2015-ös pontvadászatot, míg az ETO eddig a várakozások alatt teljesít.

A bakonyaljaiak a tabella 6. helyén állnak 7 ponttal, ezzel szemben a bajnokaspiránsként emlegetett szombati ellenfelük az első négy fordulóban csak egyszer tudott nyerni, miközben háromszor kikapott mindez jelenleg a 11. helyre elég a győrieknek.

- Igen, a tabella alapján tényleg mi vagyunk a találkozó esélyesei - jelentette ki a Naplónak mosolyogva Kenesei Krisztián, a hazaiak korábbi 29-szeres magyar válogatott támadója. - A viccet félretéve: annak ellenére, hogy egy kicsit beragadtak a rajtnál, a Győr rendkívül jó csapat, és a papírforma az ő győzelmüket ígéri. Persze ez talán nem is annyira meglepő, hiszen köztudomású, hogy a győri futballklub hazai szinten az egyik legjobb gazdasági és infrastrukturális háttérrel rendelkezik, a költségvetése öt-hatszorosa a miénknek - és akkor lehet, hogy keveset mondtam. Kiváló játékosaik vannak, közülük többen válogatottak, szóval borzasztóan nehéz meccsre számítok. Ettől függetlenül képesnek érzem a csapatomat arra, hogy felborítsa a papírformát és meglepetést szerezzen. A védekezésünk egyre jobban kezd összeállni, nyilván becsúsznak még hibák, de dolgozunk rajta, hogy ezeket kijavítsuk. A támadásépítésben egyértelműen javulnunk kell, habár a hatékonyságunkra eddig nem lehetett panasz - jegyezte meg a kiváló rúgótechnikájú futballista, aki a dunaújvárosi bajnokin egy rossz mozdulat következtében összeszedett egy sérülést.

Kenesei kiemelte, egy bajnokesélyes csapat ellen már az egy pont megszerzése is örömtelinek számít, azonban ha a meccs úgy alakul, akkor a győzelmi lehetőséget is meg kell ragadni. A csapat hét közben a Pénzügyőr-pálya avatóján vendégeskedett. Mátyus János legénysége a házigazdákkal, a BLASZ I-ben szereplő Pénzügyőr gárdájával vívott ünnepélyes edzőmérkőzést, melyet a bakonyaljai sárga-feketék 2:0-ra megnyertek Sasa Popin és a próbajátékra érkezett Nemanja Ristic góljával.

Egyébként a Lombardnál jelenleg öt labdarúgó (Andrei Coroian, Andrei Florean, Nemanja Ristic, Nyári Kálmán, Schmidt Bence) szerepel próbajátékon, közülük mindannyian megmutathatták magukat tesztmeccsen is a szakmai stábnak.

Coroiannal és Floreannal már szerződést is kötött a klub, Nyárinak pedig megköszönték addigi munkáját, a többiek még próbáznak.

Megvannak a pontos kezdési idők

A Magyar Labdarúgó Szövetség közzétette az élvonal 7., 8. és 9. fordulójában sorra kerülő bajnokik pontos kezdési időpontját. Az már korábban biztossá vált, hogy a hatodik játéknapon a Lombard Pápa augusztus 30-án, szombaton 18.30-as kezdéssel szerepel Nyíregyházán. A további menetrend: Lombard Pápa MTK (szeptember 12., péntek, 19 óra), Puskás Akadémia Lombard Pápa (szeptember 20., szombat, 20.30), Lombard Pápa Újpest (szeptember 27., szombat 20.30).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!