Lombard Pápa

2014.11.08. 17:40

Nagy pofont kapott Pakson a Lombard Pápa

Három góllal maradt alul a Lombard Pápa a Pakssal szemben a Tolna megyeiek vendégeként a labdarúgó NB I 14. fordulójában szombaton délután.

Polgár Tibor

Paksi FC–Lombard Pápa 3:0 (1:0)

Paks, 1000 néző. Vezette: Németh Ádám (Viszokai, Király).

Paksi FC: Molnár P. – Vági, Kovács G., Gévay, Báló – Kulcsár, Tamási, Bertus, Kesztyűs, Hahn – Haraszti. Vezetőedző: Csertői Aurél. Lombard Pápa: Szűcs – Jagodics, Csizmadia, Bogunovic, Zulevs – Coroian, Csilus, Király, Tóth G., Benkő – Popin. Vezetőedző: Kovács László.

Csere: Hahn helyett Kiss T. az 59., Kesztyűs helyett Nagy R. a 72., Kulcsár helyet Bor a 87., illetve Király helyett Kenesei a 66., és Benkő helyett Florean a 72. percben.

Gólszerző: Báló a 46. (11-es), Haraszti a 68., és Bor a 91. percben.

Sárga lap: Vági a 47., Kiss T. a 66., Báló a 85., Nagy R. a 92., illetve Csilus az 52., Jagodics a 70., és Coroian a 84. percben.

Jagodics Bence (5), a pápaiak védője nem unatkozott a Paks elleni bajnokin. A Lombard rossz napot fogott ki és sima vereséget szenvedett
Fotó: Stiger Ádám

A kezdő sípszó előtt a hazaiak az 5., míg a vendégek a 11. helyet foglalták el a tabellán. A találkozó első szűk húsz perce leginkább mezőnyjátékkal telt, a futballisták ritkán jutottak el az ellenfél kapujának a közelébe. Aztán a 19. minutumban a Lombard könnyen megszerezhette volna a vezetést: Csilus passzával Zulevs ziccerbe került a bal oldalon, azonban 10 méterről leadott lövését Molnár bravúrral hárította.

A 25. percben Haraszti bő 30 méterről célba vette a kaput, Szűcs résen volt a veszélyes bombánál. Hat perccel később Vági betört a pápaiak tizenhatosára a jobb oldalon, középre passzolt labdája Harasztit találta meg, aki egyből tüzelt, az NB I legjobb hálóőre pedig hatalmasat védett lábbal. Az első félidő hajrájában Szűcs előbb Kovács Gábor fejesénél, majd Kulcsár közeli lövésénél is megmentette csapatát a góltól. A szurkolók többsége talán már a szünetre készülve a büfé felé tekintgetett, amikor a 45. percben Tóth Gábor buktatta a tizenhatoson belül Harasztit, és a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Báló Tamás a balra vetődő Szűcs helyére, a kapu közepébe vágta a 46. percben, 1:0.

A fordulás után az atomvárosiak távoli lövésekkel veszélyeztettek, míg Kovács László tanítványai nem tudtak helyzeteket kialakítani. A 68. percben eldőlt a három pont sorsa, miután Haraszti Zsolt 12 méterről a bal alsó sarokba csavart, 2:0. Néhány minutummal a rendes játékidő letelte előtt Bor Dávid eltalálta a jobb oldali kapufát, majd a csereként beállt fiatal paksi labdarúgó a 91. percben Szűcsöt tíz méterről átemelve megadta a kegyelemdöfést a Lombard Pápának, 3:0.

A bakonyaljaiak legközelebb kedden, a Ligakupában lépnek pályára – ekkor a másodosztályú Sopront fogadják 16 órától a Perutz Stadionban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!