Lombard Pápa

2014.09.13. 16:23

Megvolt a Lombard Pápa esélye a pontszerzésre

Pápa - Hullámzó játékot hozó mérkőzést bukott el a Kovács László kapusedző által irányított Lombard Pápa az MTK ellen a labdarúgó NB I 7. fordulójában.

Polgár Tibor

Azt is mondhatnánk, pénteken este semmi különös nem történt, csupán az, mint ami a budapesti kék-fehérek eddigi összes fellépésekor a Perutz Stadionban: a vendégeké lett a három pont. Pedig a hazaiak talán még sosem álltak ilyen közel az MTK megleckéztetéséhez, azonban az elpuskázott nagyobbnál nagyobb Lombard-helyzetek törvényszerűen megbosszulták magukat.

Az első félidőben nagyon lagymatag játék alakult ki a pályán – Kovács László, a pápaiak megbízott vezetőedzője ennél jóval drasztikusabb jelzőt használt a lefújást követő sajtótájékoztatón. A rutinos trénernek nem kenyere a köntörfalazás, mindig nyíltan elmondja a véleményét.

– Készültünk rá, hogy egy technikás, ügyes futballistákból álló csapat lesz az ellenfelünk. Óriási probléma volt, hogy az első félidőt teljesen átaludtuk. Ez csak az egyik dolog, ráadásul messziről látszott, hogy a játékosaim többsége „be van tojva". Csak azt nem értettem, hogy mitől. Emellett volt egy kényszerű cserénk is, a csapat egyik vezéregyéniségét, Slukát sérülés miatt le kellett hozni a pályáról a meccs elején. Az ő hiánya nagyon meglátszott – fogalmazott Kovács László.

Habár a gyenge első játékrészben az MTK próbált irányítani, mégis meglepetésszerűen hatott, amikor a döntetlenszagú meccs 45. percében a vendégek előnyhöz jutottak egy kapitális védelmi hibából.

Aztán a fordulás után nagyobb fokozatba kapcsolat a hazai alakulat. Előbb Popin, majd Zulevs is gyanús körülmények között került a földre a budapesti kék-fehérek tizenhatosán belül – előfordult már, hogy ilyen szituációk után a tizenegyespontra mutatott a játékvezető, Vad II István most nem így döntött. Az 55. percben Zulves ordító ziccert hibázott el, később pedig Nagy Tamás lábában is benne maradt a gól. Emellett Faggyas és Tóth Gábor is bevehette volna a nagy múltú kék-fehérek kapuját. A helyzetek alapján ekkor már könnyen vezethetett volna a második félidőre feltámadó pápai csapat, de a sárga-feketék képtelenek voltak a hálóba találni.

A találkozó hajrája már az MTK-é volt, Garami József fia ekkor több – kisebb-nagyobb – lehetőséget is elrontottak.

– A második félidő már máshogy nézett ki, a csapatom nekiállt futballozni, nekünk is voltak gólhelyzeteink – ráadásul nem is kicsik. A szünet utáni teljesítményünkkel elégedettek lehetünk, a második játékrészben mutatott futballunk bizakodásra adhat okot. Összességében úgy érzem, a döntetlen benne volt a mérkőzésben – értékelte a látottakat a Lombard Pápa megbízott vezetőedzője.

Kovács László a jövőjével kapcsolatos kérdésre még nem tudott érdemben válaszolni. Mint mondta, erre csak Bíró Péter klubtulajdonos tudhatja a választ.

– Teszem a dolgomat, aztán ha meglesz az új vezetőedző, minden visszatér a régi kerékvágásba – fűzte hozzá a 63 esztendős kapusedző, aki játékos-pályafutása során tizenkétszer védte a magyar válogatott hálóját.

A Lombard Pápára legközelebb kupameccs vár, Kovács László legénysége kedden 17 órától az NB II-es Soproni VSE vendégeként lép pályára a Ligakupa következő játéknapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!